Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de de febrer del 2014 | 16:05
Recull de premsa

Rahola: "És impensable que societats tan dinàmiques i fortes com la catalana o escocesa quedessin fora de l'euro"

"Europa no és un club d'estats, només, és sobretot un club d'interessos econòmics, i és impensable que aquests interessos deixessin fora milions de consumidors".

La periodista Pilar Rahola ha recordat a un article que Europa és el "gran tema de tots aquells que neguen la consulta, la sobirania i fins i tot l'existència de Catalunya". "Europa, doncs, o més ben dit, l'afirmació que els catalans quedarem fora d'Europa –ha sentenciat– [...] si cometem la temeritat d'independitzar-nos, es repeteix per boques espanyoles i despatxos europeus".

A aquests arguments Rahola hi ha respost que "només cal recordar els milers de multinacionals que estan arrelades en ambdues nacions" per a fer caure aquestes tesis i ha sentenciat que és "tan impensable des de la perspectiva econòmica i geopolítica que societats tan dinàmiques i fortes com la catalana o escocesa quedessin fora de l'euro, o només que hi quedés una ciutat de la rellevància de Barcelona, que és clar (com reconeixen amb la boca petita) que trobarien una solució perquè tothom es quedés dins".

"De fet, aquesta era la tesi --ha continuat-- d'un article a Le Monde de no fa gaire, i també anava per aquí l'editorial de The New York Times. Europa no és un club d'estats, només, és sobretot un club d'interessos econòmics, i és impensable que aquests interessos deixessin fora milions de consumidors nats i el ric teixit comercial i industrial que ens identifica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Rahola: "En aquest punt el sobiranisme s'ha de fer una pregunta clau: està preparat per al desafiament?"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Notícia · Política catalana
Mas: "Davant d'un estat que ens intimida i utilitza la guerra bruta, hem de demostrar la nostra força col·lectiva"
Notícia · Política
Forcadell reclama a Europa que obri les "portes tancades" als refugiats
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: " Quina innocència autocomplaent i letal! En el CNI deuen estar rient molt, a banda d'agrair aquest regal inesperat del jutge"
La fotografia · General
Forcadell, Puigdemont i Colau demanen combatre l'odi i la intolerància perquè mai més no es pugui repetir l'Holocaust
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Indica publicitat