Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de setembre del 2013 | 16:10
Recull de premsa

Rafael Nadal: "Si ICV, UDC i PSC no recuperen un protagonisme actiu en el procés, el referèndum els condemnarà a la irrellevància"

"Duran Lleida, Navarro i Herrera no poden oblidar que del cordó umbilical amb els seus simpatitzants en depèn finalment que l'endemà del referèndum Catalunya disposi d'opcions inequívocament democristianes, socialdemòcrates i ecologistes d'esquerra".

El periodista Rafael Nadal ha criticat els qui fan una lectura de les mobilitzacions socials a Catalunya "amb consideracions i tecnicismes propis del debat jurídic": "S'equivoquen greument els qui responen a les mobilitzacions amb consideracions jurídiques i el futur jutjarà durament els qui s'inhibeixin al·legant un desacord de fons amb les reivindicacions".

L'autor de l'article ha alertat que el decantament de Catalunya en favor del dret a decidir ha estat "tan extraordinari", que els qui s'hi oposen han quedat "tacats per l'estigma dels comportaments antidemocràtics i comencen a ser percebuts com a actors estrambòtics i marginals", i ha lamentat que "ni la força del carrer, ni la raó democràtica no garanteixen la cita amb les urnes".

"L'escepticisme d'Unió Democràtica, la passivitat del Partit dels Socialistes i segurament també el suport cada cop més matisat d'Iniciativa en fan enormement complicada la convocatòria. Per contra, amb el seu concurs actiu, el referèndum -o les eleccions substitutòries- seria del tot inevitable" ha indicat sobre aquests partits polítics.

Sobre el referèndum, Nadal ha puntualitzat que en el punt en el que ens trobem "ja no és honest presentar-se com a defensor del dret a decidir sense explicitar com i quan es podrà exercir" i per això ha instat ICV, PSC i UDC a "recuperar un protagonisme actiu en el procés" per a no ser "condemnats a la irrellevància".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat