Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de juny del 2012 | 16:57
Recull de premsa · Política

Voltas: "En el procés d'independència, la suma d'ERC i d'ICV superaria el PSC"

"En el procés d'independència, implicaria el fet que la primera força de l'esquerra deixés d'actuar com un fre per passar a ser un accelerador".

El professor de periodisme de la URL, Eduard Voltas, ha assegurat a un article que el procés històric de la independència de Catalunya "s'ha accelerat" a causa de la sentència del TC, la gran manifestació del 10 de juliol, la brutal crisi econòmica i la corrupció desbocada.

"Avui, reclamar un estat per a Catalunya és central. Avui, reclamar la taxa Tobin a les transaccions financeres és central. Fa escassament cinc anys, totes dues posicions eren perifèriques, recordem-ho" ha insistit Eduard Voltas. A l'article El 'sorpasso' Voltas ha indicat que CiU "s'ha mogut ràpidament" i que en els últims dos anys "ha fet un viatge innegable de l'autonomisme al sobiranisme".
La sortida més òbvia per a accelerar la independència és una coalició electoral d'ERC i ICV per fer el 'sorpasso' al PSC"
"El PSC, en canvi, sembla haver perdut fatalment l'olfacte" ha lamentat. "En l'eix esquerra-dreta ─ha continuat─ ha estat desbordat per la dinàmica del 15-M i els nous moviments socials. I en l'eix nacional, ha assistit impotent a l'acta de defunció del seu projecte històric. [...] La societat catalana ha vist que l'Espanya plural és impossible i s'ha mogut. I el PSC s'ha quedat quiet, paralitzat pel pànic".

Dins d'aquest panorama polític, Voltas ha dit que la sortida "més òbvia" per a accelerar el procés d'independència "és la d'una coalició electoral d'ERC i ICV per fer el sorpasso al PSC i situar l'esquerra nacional com a segona força política del Parlament". "La gran virtut ─ha argumentat─ d'una operació d'aquesta envergadura seria la normalització del mapa polític, amb una dreta nacional i una esquerra nacional d'estricta obediència catalana ocupant l'espai central del terreny de joc".

Voltas ha assegurat no tenir "cap dubte" que aquesta jugada "es tractaria d'un punt d'inflexió en el procés cap a la independència, bàsicament pel que implicaria el fet que la primera força de l'esquerra deixés d'actuar com un fre (vegeu Pere Navarro amb el pacte fiscal) per passar a actuar com un accelerador".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat