Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de d'abril del 2012 | 17:55
Recull de premsa · Política

Villatoro: "Allà on som no ens hi podem quedar. Hi ha un decalatge insostenible entre les expectatives i les possibilitats"

"Hem arribat a un final de trajecte. O hi ha un replantejament de fons que doti la Generalitat de les eines [...] per exercir de govern de Catalunya, o no podrà ser res més que una adminsitració autonòmica".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha sentenciat a un article publicat al diari Ara que Catalunya ha "arribat a un final de trajecte" en el qual "o hi ha un replantejament de fons que doti la Generalitat de les eines econòmiques i polítiques, fiscals i competencials per exercir de govern de Catalunya, o no podrà ser res més que una adminsitració autonòmica, és a dir, una eina de descentralització administrativa".

A l'article Final de trajecte Villatoro ha explicitat la situació actual: "O la Generalitat pot donar una resposta austera però raonable als sectors del país que la demanen, o és el seu interlocutor, o té marge de maniobra per invertir i per actuar, o serà una diputació provincial". En aquest darrer cas, Villatoro ha dit que la Generalitat "no serà percebuda pels catalans com el seu govern": "Això és el pacte fiscal, esclar. Però no és només el pacte fiscal. És economia i és política. És un replantejament a fons. El final d'un trajecte".

"De vegades la gent que ve de fora ens pregunta ─ha continuat─, als catalans, si passaran coses en els pròxims mesos. Jo els responc que estic convençut que passaran en el termini d'un any. No sé quines. I poden no ser bones. Però passaran. Per una senzilla raó: perquè allà on som no ens hi podem quedar. Hi ha un decalatge insostenible entre les expectatives i les possibilitats. Un any. I trajecte nou".

Villatoro finalment ha lamentat que la política espanyola a dia d'avui "continua sent carregar sobre les autonomies i la seva despesa els costos de l'austeritat obligada i necessària" i ha dit que aquest "repartiment desigual i injust de les càrregues i de les inversions" provocarà aquest final de trajecte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat