Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de novembre del 2011 | 16:34
Recull de premsa · Política

Tresserras: "L'instrument essencial del gran salt endavant ha estat la Corporació"

El comunicòleg i exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, fa una aferrissada defensa de la CCMA i critica, en un article a l'Ara, les retallades que el Govern català vol aplicar a TV3.

Joan Manuel Tresserras

Segons Tresserras, la CCMA ha estat "l'orgull i la joia de la nostra represa nacional. El símbol més inequívoc de les llibertats recuperades". Creu que ha estat "la major empresa que ha tingut la cultura catalana en tota la seva història", i assegura que "la Corporació, filla d'una política il·lusionada i compromesa de construcció nacional, no pot ser objecte, ara, d'un tractament d'inspiració estrictament comptable", ja que "el seu paper és massa important, i no pot ser menystingut ni banalitzat".

Avui la CCMA és un dels "principals eixos estructuradors de la nostra societat, i un motor econòmic molt rellevant en un sector estratègic com el de la informació i la comunicació audiovisual". És, segons Tresserras, "l'espai públic real més transversal del país".

No es pot fer el discurs de la construcció nacional mentre les polítiques apunten en la direcció contrària"

Tresserras subratlla que "a manca d'un sector privat prou dinàmic per garantir la reproducció ampliada de l'ecosistema català de comunicació i cultura, la Corporació ha esdevingut un veritable fonament de la nació", i s'hi actua "desplegant polítiques ambicioses i de mirada llarga, i no pas amb retallades lineals o suggerint la supressió de canals".

Subratlla que "les prioritats i els objectius a assolir els fixa la política, no el pressupost. La política no és la minyona de la comptabilitat. El pressupost, fins i tot en plena crisi, és només un instrument de la política. Un instrument fonamental. Que imposa límits i ritmes a la política, però no la sotmet". És per tot plegat que Tresserras finalitza l'article afirmant que "no es pot fer el discurs de la construcció nacional mentre les polítiques apunten en la direcció contrària. Per coherència, cal girar el canó".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat