Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de juny del 2012 | 17:21
Recull de premsa · Política

Tresserras: "El president Mas ha d'analitzar si disposa de la majoria per actuar amb fermesa o si es plega davant el xantatge"

"L'engany dels que han enarborat la nostra representació només com a coartada per defensar la perpetuació de les nostres subordinacions ha quedat desvelat".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha lamentat com de "profundament decebedors" han estat aquests darrers dies a Catalunya: "La confiança en la política ha retrocedit encara una mica més".

Tresserras ha argumentat el seu postulat: "Semblava que hi havia una estratègia per fer front a la crisi: prendre el control de la gestió dels recursos mitjançant una Hisenda pròpia. Semblava que l'objectiu trobava formulació entre la "independència fiscal" i el "pacte fiscal en la línia del concert econòmic". [...] Semblava que el president estava disposat a actuar amb fermesa".

L'autor de l'article Prestidigitació i claudicació ha continuat lamentant que el líder "quasi perpetu" d'Unió Democràtica ─"el més reputat prestidigitador de la política catalana"─ ha "fet la traveta" al president i al Govern "abans" fins i tot que el PP. "La vicepresidenta va aplaudir ─ha continuat─ immediatament -connexió freudiana- el truc de màgia, per deixar el president encara una mica més sol. El PSC va preparar un document que demana "protagonisme" de la Generalitat. Encara no sabem si era una broma o era una "estratègia alternativa": anar a Madrid a negociar amb les mans enlaire".
Quan no pots retallar més, ¿de quina manera es poden incrementar ràpidament els ingressos? Aturant la sagnia de l'espoli fiscal"
Joan Manuel Tresserras ha insistit en què, tot i que una de les "principals responsabilitats" del Govern és "reduir el dèficit públic", aquesta actuació ja s'ha vist assolida amb les retallades, "perjudicant greument el benestar d'amplis sectors". "Quan no pots retallar més ─ha continuat─ els pressupostos perquè provoques més atur i precarietat, l'ensorrament dels teus creditors i l'anquilosament de l'economia, és molt clar que necessites incrementar els ingressos".

"¿De quina manera, doncs, es poden incrementar ràpidament els ingressos? Aturant la sagnia de l'espoli fiscal. Aquí els càlculs discrepen, però l'augment sobre els actuals ingressos de la Generalitat marcaria un punt d'inflexió, fins i tot en l'escenari més pessimista" ha sentenciat.

Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que "alguns partits espanyols amb franquícia a Euskadi i a Catalunya consideren fantàstic un model de concert econòmic allà però, en canvi, troben que nosaltres no en som dignes": "Tot i que afirmen representar-nos, no ens consideren iguals en drets econòmics".

"L'engany dels que han enarborat la nostra representació només com a coartada per defensar la perpetuació de les nostres subordinacions ha quedat desvelat. [...] El president Mas ha d'analitzar si disposa de la majoria parlamentària suficient per actuar amb fermesa en defensa [...] del país. O si es plega davant el xantatge dels poders fàctics connectats a l'Estat" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat