Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de maig del 2011 | 17:07
Recull de premsa · Política

Toni Soler: "Si recuperés la sobirania, el socialisme català podria captar molt de vot nou"

"¿És prou fort el catalanisme per fer front a aquesta possibilitat?" s'ha qüestionat l'autor de l'article Si trenquen amb el PSOE publicat a l'Ara.

Toni Soler

El periodista Toni Soler s'ha decidit a qüestionar dogmes i ha apuntat a la unitat civil catalana depenent de l'acord estable entre PSOE i PSC: "Això és un dogma que cal revisar": "Encara que ho neguin, els socialistes catalans en parlen sovint [de l'acord PSOE i PSC], i fins i tot encarreguen enquestes". L'autor de l'article ha sentenciat que si la ruptura entre ambdós partits es cristal·litza, "res serà com abans" perquè "Catalunya ha canviat [...] i el PSC no és aquella sucursal que necessitava portar González i Guerra per omplir mítings".

Soler ha sentenciat que si el PSC recuperés la sobirania "els socialisme català podria captar molt de vot nou" tot i que el procés "implica grans riscos": "¿És prou fort el catalanisme per fer front a aquesta possibilitat?". L'autor de l'article ha conclòs que la separació definitiva entre PSC i PSOE, la creació de grup propi a Madrid i la creació d'un partit socialista "més sensible als nous aires alliberadors" que ventilen el país "seria una sort": "La supeditació al PSOE fa trenta anys era un sacrifici més o menys comprensible. Avui dia és una renúncia impossible".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat