Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de novembre del 2011 | 17:20
Recull de premsa · Política

Soler: "En el nostre sistema de partits, el futur del PSC és la clau"

"El socialisme català és una de les dues forces centrals en la nostra escena política, està en estat de xoc, sense lideratge, i sense una idea gaire clara de quins han de ser els seus postulats".

Toni Soler

L'historiador Toni Soler ha sentenciat a un article publicat al diari Ara que el pròxim congrés del PSC, que ha d'iniciar-se el 17 de desembre, "ens oferirà algunes pistes de cap on va la política catalana". "Catalunya viu hores decisives ─ha dit Toni Soler─ i [...] es juga el seu futur en diverses partides simultànies. Una es juga a l'empresa; una altra, a l'escola; una tercera, al govern (que està -i s'està- arriscant molt per fer valer la seva idea del que ha de ser una administració sostenible), i encara una quarta partida es juga en el nostre sistema de partits".

L'autor de l'article La partida clau ha afirmat que en aquesta darrera partida "el futur del PSC és la clau" perquè el socialisme català "és una de les dues forces centrals en la nostra escena política". "[El PSC] està en estat de xoc ─ha continuat Soler─, sense lideratge, i sense una idea gaire clara de quins han de ser els seus postulats". En aquest sentit, Soler ha argumentat que el pròxim congrés del partit, que ha d'iniciar-se el 17 de desembre, "abordarà totes aquestes qüestions i, depenent de com ho faci, ens oferirà algunes pistes de cap on va la política catalana".

El gran rival del PSC és CiU, el seu terreny de joc és Catalunya, i si vol ser alternativa de govern ha de bastir un projecte integral i nacional"

Sobre les qüestions que el partits dels socialistes haurien de revisar al seu pròxim congrés, Soler ha indicat que "sobre la necessitat que el sobiranisme faci l'esforç d'obrir-se, mostrar-se flexible i inclusiu, per esdevenir majoritari", aquest fenomen "no passarà mai sense el PSC". "Tant per la seva importància numèrica com per la seva condició de referència ideològica" ha argumentat, i ha continuat dient que aquest sobiranisme transversal "que està empeltant bona part del mapa polític com abans ho va fer l'ecologisme, ha de fer-se un lloc entre els socialistes".

Finalment, Toni Soler ha conclòs que "gràcies a l'experiència dels dos tripartits", el PSC ja sap que la política autonòmica "no dóna prou marge per marcar ideologia" donat que les grans decisions es prenen a Madrid i que "són els estats els que poden fer polítiques d'esquerres o de dretes realment diferenciades".

"El gran rival del PSC és CiU ─ha sentenciat─, el seu terreny de joc és Catalunya, i si vol ser alternativa de govern ha de bastir un projecte integral i nacional, que afecti totes les esferes de la nostra vida col·lectiva, que impliqui tots els ciutadans i que no renunciï a res. Si no, el PSC s'haurà de dedicar a governar ajuntaments i a administrar els interessos del PSOE en aquestes quatre províncies, i quedarà connectat a la respiració assistida pels segles dels segles".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat