Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de setembre del 2011 | 17:50
Recull de premsa · Política

Bru de Sala: "Si un dia el PSC té ambició, tindrà a les seves mans canviar Espanya per encaixar-hi Catalunya"

"El 20-N s'obrirà una etapa política a Espanya, sens dubte la més dura que hem viscut els catalans en l'actual democràcia. El que faci el PSC serà crucial".

Xavier Bru de Sala

L'escriptor Xavier Bru de Sala ha explicat a un article publicat al diari El Periódico que els pertoca als dirigents i militants del PSC de "decidir si pretenen que ens quedem com estem -immobilisme autonomista, franquícia en declivi del PSOE, que cada cop més serà la cara amable del PP- o bé si Espanya ha de modificar la seva arquitectura constitucional per donar cabuda a les aspiracions majoritàries del poble català sense necessitat de ruptura".

A l'article Defensar Catalunya, Bru de Sala ha dit que ara ja "no hi ha camí intermedi o mitges tintes": "O per aquí o per allà. O franquícia o impulsora de l'altra Espanya, només possible si els socialistes catalans la proposen i la defensen a totes. O ja som a l'estació d'arribada o l'encaix encara està pendent. O autonomisme immobilista o confederació". L'autor de l'article ha insistit en què en el primer dels casos, "l'alternativa a l'autonomisme és la sobirania o el dret a decidir", mentre que en el segon cas, es tractaria del federalisme confederal "fóra tant alternativa a l'autonomisme com al sobiranisme".

"La tercera via ─ha continuat Xavier Bru de Sala─, capaç de suscitar amplis consensos en la societat catalana. Si un dia, el PSC arriba a tenir la grandesa de mires i l'ambició, a les seves mans hi haurà la possibilitat real de canviar Espanya per encaixar-hi Catalunya. Si no s'ho proposa, que de moment és el més probable, s'anirà esllanguint, ja que l'autonomisme i l'statu quo actual sempre tindrà un millor defensor en un partit amb una ànima, el PPC, que amb les dues del PSC".

L'autor de l'article Defensar Catalunya ha conclòs que, si bé "continua sent cert que els interessos de Catalunya i els d'Espanya es poden conciliar i fins i tot poden esdevenir sinèrgics", la dinàmica actual és de "confrontació, i res no fa preveure que hagi de canviar a mig termini". "En l'intent de canviar Espanya ─ha sentenciat─ a favor d'ella mateixa i de Catalunya, potser l'últim si és que arriba, el PSC té la clau encara que no guanyi les eleccions. El 20-N s'obrirà una etapa política a Espanya, sens dubte la més dura que hem viscut els catalans en l'actual democràcia. El que faci el PSC serà crucial".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat