Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de maig del 2012 | 17:19
Recull de premsa · Política

Porta: "És tant o més difícil que Espanya accepti la confederació que no pas que accepti una Catalunya independent"

"No s'acaba d'entendre el debat en el darrer congrés d'Unió Democràtica. I estem encara en el sentit dels termes".

L'expresident d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha denunciat a un article que la "diferència clàssica" entre federació i confederació és que "en aquest darrer cas la sobirania la té el territori confederat, a diferència de la federació, en la qual la sobirania recau en l'estat".

Porta ha insistit, en referència al darrer congrés d'Unió, que el país confederat "decideix lliurement" el seu estatus i hi "té reconegut" el dret a l'autodeterminació "per decidir, si cal, la separació i constituir-se en estat propi". "No veig, per tant, el sentit del debat ─ha insistit l'autor de l'article Congressos i doscursos─. D'altra banda, si fem apel·lacions al realisme, cal reconèixer que és tant o més difícil que Espanya accepti la confederació interna que no pas que accepti una Catalunya independent".

En aquest sentit Jordi Porta ha conclòs que els discursos de cloenda dels congressos del PP de Catalunya i d'Unió Democràtica "tenen, com és habitual, una certa solemnitat però, a parer meu, cauen de vegades en contradicció". "No ja entre allò que es proclama i l'actuació posterior, sinó entre els mateixos termes dels discursos" ha defensat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat