Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de maig del 2011 | 17:22
Recull de premsa · Política

Pere Martí: "Bildu és legal perquè ara li interessa al PSOE, per res més"

El periodista Pere Martí ha estat clar: "La decisió és política: el PSOE necessita la fi d'ETA per mirar de salvar les eleccions de l'any 2012".

Pere Martí

"Aquests dies són molts els que afirmen que amb el Tribunal Constitucional que ha legalitzat Bildu avui tindríem l'Estatut de Catalunya íntegre. Tinc molts dubtes que això sigui així" ha indicat Martí a un article a l'Ara. L'autor de Euskadi si, Catalunya tampoc ha dit que les sentències del TC són "clarament polítiques" i ha insistit en què, tot i que aquesta vegada "ha jugat a favor de la democràcia" en permetre Bildu concórrer a les eleccions del 22-M, aquesta jugada ha estat "per pur interès tàctic"

Pere Martí ha explicat el per què: "Un argument impecable [el del TC], hauria d'obligar a derogar la llei de partits, que es la que dóna cobertura legal a tot aquest desgavell. Però Bildu és legal perquè ara li interessa al PSOE, per res més". L'autor de l'article ha insistit en què la decisió és política perquè "el PSOE necessita la fi d'ETA per mirar de salvar les eleccions de l'any 2012". "La decisió de mutilar l'Estatut -ha continuat Martí- també va ser una decisió política, en aquest cas compartida pel PP i el PSOE. [...] La memòria és curta però el primer a retallar l'Estatut va ser el PSOE al Congrés i el PP es va apuntar a la festa. I després el TC es limitar va rematar la feina".

La diferència entre el cas català i el d'Euskal Herria, segons Martí, és que "potser sabien que els principals partits catalans hi donarien el vist i plau i que els catalans ho acceptaríem en referèndum", en canvi en el cas de Bildu "el PNB havia amenaçat de retirar el suport a Zapatero, cosa que a Catalunya no va fer". "La diferència no està en el TC -ha conclòs-, sinó en la musculatura política de les classes dirigents de cada país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat