Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de desembre del 2015 | 13:54
Recull de premsa · Política

Pere Cardús: "Convergència, en una cruïlla"

En un article a Vilaweb el periodista Pere Cardús  ens parla sobre  el moment complicat que atravessa CDC "El procés independentista ha sacsejat els fonaments d'aquella mena de 'melting pot' polític que aplegava gent d'ideologies diferents a favor d'una causa superior: salvar el país sense trencar cap plat"

Així afirma Cardús "CDC passa les hores més complicades en el tram final del 2015. Essent el partit més gran, més votat i amb més poder del sistema polític del Principat, la dependència respecte d'Artur Mas és absoluta. La identificació entre el partit i el líder és tan gran en aquest moment que es fa difícil d'identificar els relleus i els lideratges col·lectius, que també hi són. I si la identificació interna i externa amb el líder és tan gran, el partit sofreix de valent quan sofreix el líder".

"La manca d'horitzó del projecte de Convergència contrasta amb el poder que té la formació a l'àmbit municipal, a les diputacions i al parlament. Aquesta situació, juntament amb el canvi del país que hem apuntat, ha portat la direcció del partit a estudiar la solució més dràstica per a adaptar-se als nous temps: crear un partit nou i dissoldre CDC" assegura el periodista.

Aquest nou partit tindria l'objectiu segons paraules de Josep Rull  que repassa Cardús 'passar de la construcció nacional a la construcció d'un estat independent, a partir dels fonaments d'un estat del benestar, la justícia social i la capacitat de generar un gran consens'.


Per Cardús "Caldrà veure quin impacte real tenen les acusacions de corrupció i del cas Pujol en termes electorals. I la comparació amb el resultat d'ERC serà inevitable" i conclou "el resultat del 20-D pot ser decisiu també per a la situació que es pot obrir si la negociació amb la CUP per a la investidura de Mas acaba en fracàs i s'han de convocar noves eleccions. Si el març hi torna a haver eleccions al parlament, caldrà veure si es reedita la fórmula de Junts pel Sí o si els partits que hi van participar s'hi presenten bo i separats. Aleshores, tindrem davant la disputa per l'hegemonia electoral del sobiranisme. En qualsevol cas, per si arriba aquesta situació, Convergència ha decidit de prémer l'accelerador per tenir a punt la nova marca i estructura abans del març"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat