Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de desembre del 2011 | 17:20
Recull de premsa · Política

Pasqual: "Omplint el Parlament d'alcaldes convertim la cambra legislativa en un consell comarcal"

"La política que ens cal com a país (si ens creiem que som un país, que avancem cap a la sobirania) ha d'estar tallada pel patró de la política nacional, amb mentalitat d'estat; no per la política municipal, amb mentalitat de poble".

El periodista Josep M. Pasqual ha instat a un article a El Punt AVUI que el Paralment català no pot estar ple únicament d'alcaldes: "Els alcaldes, si volen fer carrera política més enllà dels ajuntaments, es podrien dedicar a dignificar els consells comarcals, els consells d'alcaldes, les diputacions o, si mai existeixen, les vegueries".

Pasqual ha dit que aquesta opció esmentada és l'òptima perquè les polítiques de totes aquestes institucions "tenen a veure les unes amb les altres: són les polítiques locals". En aquest sentit, l'autor de l'article ha sentenciat que "omplint el Parlament de Catalunya d'alcaldes, l'únic que fem és convertir la cambra legislativa en un gran consell comarcal" i ha indicat que no s'ha d'entendre "en sentit pejoratiu".

"La política que ens cal com a país ─ha conclòs─ (si ens creiem que som un país, que avancem cap a la sobirania) ha d'estar tallada pel patró de la política nacional, amb mentalitat d'estat; no per la política municipal, amb mentalitat de poble, vila o ciutat. Si de cas, que alguns parlamentaris o estadistes, al final de la seva trajectòria, es dediquin a la política municipal. Hi haurà sortit guanyant, primer, el país; i, després, el municipalisme".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat