Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de juny del 2016 | 12:00
Recull de premsa · Política

Munté: "A favor de Catalunya"

En un article al Punt Avui la consellera de la Presidència, Neus Munté, fa una reflexió al voltant de la carta que el president Mariano Rajoy ha dirigit a tots els catalans i al respecte afirma no entendre "com ens pot tractar amb tanta prepotència i paternalisme".

Així,  per la consellera "Cap demòcrata no hauria de sentir-se cansat ni de les eleccions ni dels partits polítics, i qualsevol persona que es dediqui al servei públic ho hauria de reivindicar, ni que sigui per respecte a si mateix, i a la feina que fan les persones que es dediquen a la política" com si afirma estar-ho Rajoy quan ens diu "Imagino el cansament de les eleccions, les campanyes, els partits i també de nosaltres, els polítics", diu. I hi afegeix: "Més, si és possible, a Catalunya."

Precisament en relació a aquesta última afirmació es mostra Munté especialment molesta " Però això no és tot: per quin motiu creu el president Rajoy que aquesta situació de suposat cansament es dóna particularment a Catalunya? Aquí no vam haver de repetir eleccions i si ara en l'àmbit de tot l'Estat es vota el 26 de juny és per la incompetència dels grans partits espanyols. Els catalans estimem la democràcia i no tindrem mai mandra d'exercir-la. Tant és així que volem decidir el nostre futur polític mitjançant un referèndum, i si algú està cansat de les eleccions i la democràcia no som pas nosaltres".

Pel que fa a la suposada predisposició al diàleg de Rajoy afirma Munté "No és veritat. Si fos així estaria disposat a escoltar sense prejudicis i a negociar per trobar una sortida possible a la situació que vivim. No es pot parlar de diàleg quan et negues a seure entorn d'una taula per abordar la qüestió catalana".

Munté també ironitza sobre la diferent manera en la que el president Rajoy i ella mateixa interpreten que vol dir avançar o fer marxa enrere "Comparteixo únicament el darrer paràgraf de la carta del president Rajoy, on insta els catalans a decidir si volem continuar avançant o decidim fer marxa enrere. Tot i així, segur que tenim perspectives diferents. Entenc que, des del seu punt de vista, continuar avançant vol dir votar-lo a ell. O sigui, l'immobilisme, la nul·la sensibilitat social i territorial".

I acaba  "Crec sincerament que per a la majoria de catalans continuar endavant vol dir perseverar en el camí que hem triat entre tots, i que no és cap altre que la construcció d'un estat que treballi a favor de tots nosaltres, de les nostres institucions i dels nostres drets nacionals. Aquestes són les nostres prioritats a l'hora de continuar avançant"



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat