Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de de juny del 2012 | 18:52
Recull de premsa · Política

Huguet: "Cal demanar a la Unió Europea la intervenció integral de Catalunya"

"A uns governants valents, en aquests moments, si no s'atreveixen a fer passos cap a la sobirania directa, se'ls hauria d'exigir que els fessin de forma indirecta".

L'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha exigit demanar formalment a la Unió Europea la "intervenció integral de Catalunya".

"No només de les institucions autonòmiques ─ha continuat─, sinó de totes les estatals a Catalunya, incloent-hi l'Agència Tributària espanyola, focus del principal problema de dèficit i deute que tenim els catalans".

L'autor de l'article Canviar de metròpoli ha argumentat que "si Europa no vol ensorrar-se per culpa d'Espanya, que salvi primer Catalunya" perquè "no li costarà res" i haurà retingut al si de la UE "la meitat de la ciència espanyola, la tercera part de les exportacions i el major percentatge de pimes de l'Estat".

Huguet ha lamentat que, en l'actual context, a Catalunya "els partits majoritaris, que han tingut molt a veure en la benedicció d'aquest marc de baixa qualitat democràtica a Espanya, maregen la perdiu amb el pacte fiscal", un pacte que segons l'autor de l'article "un dia ens apareix com a hisenda independent i l'altre compartida".

"De veritat, a uns governants valents, en aquests moments, si no s'atreveixen a fer passos cap a la sobirania directa, se'ls hauria d'exigir que els fessin de forma indirecta" ha indicat.

Huguet ha conclòs que "el caos on s'ha situat Espanya i el seu desgovern, com en altres moments de la història, propicia que Catalunya busqui un altre mentor" i per aquest mateix motiu l'autor de l'article ha sentenciat que "cal demanar formalment a la Unió Europea la intervenció integral de Catalunya".

"No només de les institucions autonòmiques, sinó de totes les estatals a Catalunya, incloent-hi l'Agència Tributària espanyola, focus del principal problema de dèficit i deute que tenim els catalans" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat