Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2011 | 18:43
Recull de premsa · Política

H. L. Bofill: "La inacció, el victimisme estèril i la covardia de la Generalitat ens porten de dret cap a l'abisme"

"La intenció des de Convergència i Unió més aviat continua ancorada en la necessitat de negar el conflicte, de continuar mirant cap a l'altra banda mentre els catalans s'empobreixen i el marge de maniobra de la Generalitat per decidir és cada cop més ínfim".

Héctor López Bofill

El professor de dret de la Universitat Pompeu Fabra, Hèctor López Bofill, ha denunciat que la "inacció, el victimisme estèril, la feblesa, per no dir la covardia" del govern de la Generalitat "ens porten de dret cap a l'abisme" a un article publicat al diari El Punt AVUI.

Sota el títol Governar contra Catalunya, Bofill ha alertat que com que "abans l'executiu català prefereix retallar el deu per cent el sou als seus funcionaris que organitzar un gest de desobediència fiscal" i com que "prefereix que s'evapori el patrimoni dels immobles de titularitat pública en favor de les elits madrilenyes abans de defensar-lo, [...] no seria estrany que el govern espanyol interpretés aquests gestos de servilisme com l'oportunitat perfecta per etzibar l'estocada final a l'autonomia catalana".

En aquest sentit, l'autor de l'article ha dit que "no és forassenyat" pensar que el govern de Mariano Rajoy "obligui a un retorn de competències a l'Estat o fins i tot gosi activar el procediment de l'article 155 de la Constitució per desplaçar un govern de la Generalitat en la bancarrota i vincular l'administració catalana directament a les directrius adoptades per Madrid".

"Serà grotesc i humiliant aleshores ─ha continuat─ veure com el portaveu de l'executiu continua teoritzant amb la seva gesticulació mediocre els nous salts endavant que es planteja un govern de la Generalitat que ja no té cap mena de poder ni representa res. Veurem com la manca de coratge i l'error de continuar fent el mateix davant un canvi radical de paràmetres porta el país a una derrota sense pal·liatius de la qual només ens en sortirem amb uns altres dirigents, amb un nou marc mental i amb una força insubornable".

Finalment, Hèctor López Bofill ha conclòs que el principal problema és "no és sols que Espanya sigui fidel als seus antecedents i executi la seva política d'ofec i d'assimilació de Catalunya", sinó que el govern de la Generalitat de Catalunya i "bona part de la classe dirigent catalana siguin conscients d'aquestes agressions i no facin res per aturar-les".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat