Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de de juny del 2016 | 10:44
Recull de premsa · Política

Ferrer: "Europa en el debat electoral"

En un article al Punt Avui l'economista i politòleg, Xaier Ferrer, ens diu respecte la campanya electoral del 26-J "Poca profunditat política, poc debat, més populisme que voluntat de convèncer a partir de l'argumentació. Són més temps de confrontació i polemització que no pas de cercar el vot a través de la proposta i el convenciment".

I Afegeix un altre element a la seva reflexió i és que "els missatges són molt locals, molt propers, deixant de banda els reptes europeus i els internacionals. No és nou, perquè en l'anterior campanya tampoc s'hi va entrar, com si a cap partit li interessés el que passa a Europa, ignorant que el 80% de les normes que finalment afecten els ciutadans tenen el seu origen a les institucions europees".

Així per Ferrer per "respecte a la ciutadania, a la qual demanen el vot, s'hauria d'informar-la amb detall dels temes que estan en joc, amb propostes i debats, i contrastar-ho a fons amb les altres alternatives. Així tindríem elements per valorar què proposa cada partit i l'elecció es basaria en la informació i la reflexió, en comptes de fer-ho influïts pels missatges curts i estereotips".

Per respecte a la ciutadania, a la qual demanen el vot, s'hauria d'informar-la amb detall dels temes que estan en joc, amb propostes i debats, i contrastar-ho a fons amb les altres alternatives. Així tindríem elements per valorar què proposa cada partit i l'elecció es basaria en la informació i la reflexió, en comptes de fer-ho influïts pels missatges curts i estereotips.


I també afirma Ferrer que "s'hauria de posar èmfasi en l'àmbit europeu, que a la fi és ja el nostre veritable marc de referència, més que no pas l'estat" i acaba dient-nos "En la mesura que s'afrontin també els reptes europeus i internacionals i els partits s'hi posicionin, el debat serà més profund i tindrà més qualitat democràtica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat