Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de maig del 2011 | 18:25
Recull de premsa · Política

Ernest Folch: "El PSC s'ha oblidat del PSC. Avui és tant sols una franquícia"

"Just quan el govern de CiU passava el seu pitjor moment [...], li arriba el principal baló d'oxigen precisament del seu enemic".

Ernest Folch

Barcelona · L'editor Ernest Folch ha detallat les conseqüències de la decisió del PSC de passat dimarts. A l'article L'única ànima del PSC, Folch ha visualitzat els resultats d'aquest atzucac dels socialistes catalans per a CiU: "El PSC ha entregat a CiU la meravellosa excusa dels 1.450 milions, li ha retornat el seu paper de víctima i s'ha desactivat com a oposició".

"Tot massa rodó perquè sigui casual?" s'ha preguntat l'autor de l'article, qui ha indicat també que el resultat de la sessió al Congrés dels Diputats de dimarts passat ha suposat per al PSC mantenir les sigles però perdre "fins i tot les seves contradiccions": "El PSC ha deixat d'aspirar a tenir una visió pròpia de Catalunya i és tant sols l'instrument que la ministra de Defensa necessita per assaltar la presidència del govern. [...] Les dues ànimes han deixat d'existir perquè només n'hi ha una, i es diu PSOE".

Ernest Folch ha afirmat que dins el partit dels socialistes de Catalunya "els elements que reivindiquen una diferenciació són arraconats i ignorats des de fa temps", una estratègia que també van seguir després de la "escandalosa derrota del 28-N" la qual "no va obrir cap debat i qualsevol renovació va ser ajornada fins a un congrés extraordinari que capitanegen els mateixos que han portat el partit fins la debacle". L'autor de l'article ha insistit en què "lluny de voler aprendre res d'aquella derrota, [el PSC] va radicalitzar més la seva tria" i a deu dies de les municipals "envia un missatge letal": "Letal? Bé, no del tot. Des de l'òptica del PSOE és un bon missatge".

Ernest Folch ha conclòs que en un moment de crisi general, el PSC "ha renunciat a reclamar una quantitat astronòmica i anteposa els interessos de partit als de país": "Cal anar més enllà: com pot ser que una minúscula moció al Congrés provoqui aquests estralls? Segurament perquè l'enfocament de l'aparell ja fa anys que és un altre. Sintèticament es podria dir que el PSC s'ha oblidat del PSC. Avui és tant sols una franquícia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat