Indica publicitat
Divendres, 10 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de gener del 2012 | 19:14
Recull de premsa · Política

"Els nostres euros els exciten, però la nostra marca els fa nosa"

Tresserras diu que "l'aposta per l'exclusivitat de la marca Espanya en política internacional i en projecció econòmica significa incrementar la pressió per desarticular els instruments de la projecció catalana al món".

A 'Guerra de marques', publicat a l'Ara, l'exconseller Joan Manuel Tresserras analitza l'aposta del ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo de reforçar "una sola marca Espanya". Tresserras engloba aquesta mesura "dins del sinuós itinerari històric del projecte de construcció nacional espanyol des de l'estat", amb discursos com "una, grande, libre" que "han apel·lat sistemàticament a la transcendència, a la missió divina, a una legitimitat situada més enllà de la història".

L'exconseller considera que "si ara s'enarbora la conveniència de la marca única, amb l'aval de les grans empreses, és per enfortir la marca Espanya com a marca identitària per contrast amb les altres marques identitàries possibles; marques a menystenir i a esborrar". Aquesta aposta, diu, Tresserras, "significa incrementar la pressió per desarticular els instruments i les polítiques de la projecció catalana al món", i afirma que "el PP té el ferm propòsit de fer realitat, encara que sigui tard, l'objectiu de correspondència estricta entre un estat, una nació, un mercat, una cultura, una llengua i, ara, una marca".

L'autor conclou que "el dèficit fiscal és una estafa colossal. Que et tapin la marca posant-ne una de més gran al damunt t'invisibilitza. És com un joc de prestidigitació: desapareixes dins de la caixa on hi diu "Espanya". Els nostres euros els exciten, però la nostra marca els fa nosa i els incomoda. Doncs l'haurem de protegir i enarborar. Espanya no és la meva marca".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat