Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de setembre del 2011 | 16:33
Recull de premsa · Política

Carod-Rovira: "Fer que hi hagi una esquerra nacional sòlida és una exigència col·lectiva"

L'exvicepresident recorda que en els grans moments de la història, quan ha calgut donar la imatge d'una societat catalana nacionalment diferenciada, Catalunya ha tingut una sola veu davant l'Estat espanyol.

Carod-Rovira creu que "ara per ara, l'esquerra catalana no hi és i està desapareguda, per més que hi hagi molta gent que l'estem esperant de fa ja temps". En aquest sentit, assegura, en un article a El Punt-Avui, que "fer que hi hagi una esquerra nacional sòlida, amb vocació de majories i cultura de govern, és una exigència col·lectiva que convé a tota la societat catalana, com li convindria igualment si la mancança fos en l'espai menys progressista, però igualment nacional".

Segons Carod, "hem de poder triar qui pot representar millor els nostres interessos als ajuntaments catalans i a la Generalitat, segons la ideologia", però apunta que, tal com van les coses, "em demano si té sentit, avui, que les sigles catalanes vagin per separat a Madrid i presentin així una imatge fragmentada i empetitida del país".

En aquest sentit, es pregunta: "Potser al Congrés de Diputats deu ser més complicat, malgrat que quan arribi l'hora de la veritat també caldrà ser-hi amb una sola veu, però tan difícil fóra que tots els partits catalans de tradició democràtica acordessin una sola llista de Catalunya al Senat?". Carod reclama una "llista potent, pactada entre els partits, amb independents i persones rellevants de la societat catalana en tots els seus àmbits". Assegura que "jo la votaria ben de gust, perquè només som forts si apareixem units i només des de la força de la unitat ens farem respectar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat