Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2011 | 18:41
Recull de premsa · Política

C. Ribera: "En menys d'un any hem passat de demanar la independència a ser una trista comunitat autònoma"

"El partit que va guanyar les eleccions nacionals pedala a roda de la política estatal.

Carles Ribera

"Ni pacte fiscal, ni concert, ni gaire res que pugui importunar la caverna" ha sentenciat de manera contundent Ribrea sobre l'actuació de l'actual govern de la Generalitat. A un encertat article publicat a l'AVUI, Ribera ha instat els lectors a "recordar" la manifestació 10J ("a algú li sona?") oblidada en el temps per un actual estat de la qüestió molt més decebedor: "En poc menys d'un any hem passat de demanar la independència a ser una trista comunitat autònoma".

L'autor de l'article Catalunya es lliura ha indicat que CiU, que va guanyar les darreres eleccions, "pedala a roda de la política estatal" i ha denunciat que la federació no segueix els objectius del pacte fiscal, ni del concert econòmic, "ni gaire res que pugui importunar la caverna". "Fins que no hi hagi eleccions generals -ha continuat-, qui dia passa, pressupost empeny. Encara que sigui havent de pactar amb la senyora que s'acaba de sumar alegrement al procés de mort a pessics de la llengua catalana".

Ribera ha denunciat també que a l'oposició se segueix la mateixa tàctica: "A can PSOE-PSC, per intentar evitar una nova trompada electoral, els interessa més que a ningú que es visualitzi la parella entre CiU i el PP". Per la seva banda, Esquerra "continua en mans dels seus brillants estrategs" quan, de fet, ERC "tindria l'oportunitat (encara que fos signant un xec en blanc, ja no ve d'aquí) de sortir com a força decisiva per impedir que el govern del país caigui en mans de l'espanyolisme".

I al carrer, segons Ribera, "ja vam veure ahir quin grapat de proclames tan ocurrents i aquesta incapacitat d'entendre que als països amb règim fiscal normal, digui's estat seriós, digui's el País Basc, la crisi és una cosa que passa als altres". "El gran Pere Quart (el qual, per cert, dissabte va complir 25 anys de mort en la més estricta intimitat) ho va descriure de manera preclara ja fa anys: Caldrà refer els conreus i escarrassar-se/ som quatre gats malavinguts/ i me n'estic veient una muntanya" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat