Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de d'octubre del 2009 | 16:06
Recull de premsa · Política

Roger Montañola: "No creiem en la política de banderes sinó en que Catalunya sigui forta"

Barcelona · Roger Montañola, el nou Secretari general d'Unió de Joves (UJ), ha definit les noves prioritats que seguirà la formació a partir d'ara a una entrevista a l'Avui: "Incidir en la revisió de la funció pública reduint el nombre de funcionaris, acabar amb l'economia submergida i reduir la pressió fiscal".

Montañola ha indicat que UJ defensa el dret a l'autodeterminació de Catalunya, però que "ara mateix la gent no creu en Catalunya i per tant hem de recuperar el prestigi que vam tenir en l'àmbit econòmic o educatiu". Per aquest motiu, el Secretari general d'UJ ha afirmat que no creuen "en la política de banderes" sinó en que "Catalunya sigui forta": "s cert que als seus estatuts defensa la confederació ibèrica i no la independència, però demana que la Generalitat sigui sobirana competencialment".

En aquest sentit l'entrevistat ha admès que "no se li pot negar" a UJ la seva "consciència nacional" i ha justificat el canvi del marc de referència en la formació: "La militància se sent més identificada amb l'estelada blava que la roja perquè simbolitza més Catalunya que no els Països Catalans. [...] La nostra actuació política es limita a Catalunya i no té gaire sentit tenir com a marc els Països Catalans si no hi tenim presència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat