Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de d'octubre del 2010 | 14:06
Recull de premsa · Política

Joan Laporta: "Treballo per aconseguir la màxima representació parlamentària"

Barcelona · Joan Laporta, candidat a la presidència de la Generalitat per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i expresident del FC Barcelona, assegura que "l'única manera de prosperar és tenir un govern que defensi només els nostres interessos". Segons Laporta, "la composició ideal és Solidaritat Catalana amb majoria absoluta". Per això, afirma, en una entrevista al setmanari El Temps, que "treballo per aconseguir la màxima representació parlamentària, i la resta no vull que ocupi ni un segon del meu temps".

Laporta subratlla que "no tenim voluntat de ser uns marginals" i apunta que "si no tenim els 68 diputats, doncs estem disposats a treballar amb els partits que acceptin el compromís de declarar la independència durant la legislatura vinent". Creu que "l'ideal seria un govern de CiU, ERC i SI, amb CiU i ERC assumint el compromís". Afirma que "genera molta intranquil·litat governar un país sense tenir cap poder de decisió, i amagar la veritat a la ciutadania fent veure que tens poder quan és mentida, fent-se el milhomes dient que faràs això o allò altre i que després vingui el cap d'estat i et faci callar". Per això, afirma que "cal tenir la dignitat i l'honestedat per fer allò que demana el país".

També deixa ben clar que si CiU no es declara a favor de la independència SI no li donarà suport "en cap cas". Laporta creu que en aquest nou tripartit també hi té cabuda Reagrupament: "Si Reagrupament entra al Parlament, també serà benvingut. I els qui no ens votin a nosaltres, que votin independència". També lamenta que "ERC ja no és independentista, té un llast molt gran, que són els càrrecs de confiança que treballen al govern, i que limita molt el marge de maniobra d'ERC".

Creu que "ara estan més pendents de veure com poden estar al govern que no pas de com fer que Catalunya sigui un estat. ERC ha desatès la idea de treballar per la independència". També afirma que "si els partits signen la declaració d'independència que proposem, l'endemà mateix formarem govern", però "tant CiU com ERC es poden trobar amb la pressió dels militants de base, que els empenyin cap a aquests pactes. Les bases hi tindran molt a dir, i això va a favor de tots els independentistes".

D'altra banda, assegura que "el president del Parlament ha fet campanya activa contra mi al Barça", així com Xavier Vendrell. Creu que "el fet d'estar vinculat a Mundo Deportivo, amb la seva columna, i ser tan a prop de la gent d'aquest grup mediàtic, li provoca una gran animadversió cap a la meva persona". També li consten moviments de Xavier Vinyals. Assegura que "tots tres han actuat en el mateix sentit, i junts". En canvi, destaca que té molt bona relació amb Puigcercós, Carod i Niubò.

Laporta subratlla que "ni parlo de conspiracions ni de conxorxes, sinó d'uns interessos molt clars que fan servir unes persones amb afany de revenja i plenes d'odi com a instrument per a perjudicar la meva carrera política, que pot distorsionar el panorama polític català i el seu estatus de poder. I n'hi ha que no en tenen prou, a perjudicar la nostra proposta política, perquè no els importa, sinó que volen arruïnar-me personalment i professionalment. Aquests interessos han confluït per anar en contra meu".

Finalment, lamenta que l'assemblea de compromissaris hagi aprovat dur als tribunals els comptes de l'anterior junta. Assegura que "qui ha començat totes aquestes maniobres immorals i indecents no he estat jo, sinó els actuals directius del Barça" i subratlla que ell va construir "el millor Barça de la història".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat