Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de novembre del 2010 | 17:30
Recull de premsa · Política

"Hi ha separatistes a totes les cases. s la gran victòria d'un moviment que fins fa poc no sortia del Fossar de les Moreres"

Barcelona · L'escriptor Alfred Bosch ha alertat a un article a l'AVUI de la possible lectura electoral que farà la brunete mediàtica sobre l'independentisme català. L'autor de l'article Això no és cap referèndum ha assegurat entendre que, en el context d'una campanya, algú "tan ple de raons com

Joan Carretero" digui que "si el Parlament acaba ple d'autonomistes (incloent-hi CiU, segons ell) voldrà dir que els independentistes estem equivocats".


L'autor de l'article ha assenyalat que Carretero "prova d'esperonar l'escenari d'una cambra regionalista, després de tot el que ha passat" però ha afirmat que "el problema és que, amb tota probabilitat, aquest contrasentit es produirà, i no cal donar armes abans d'hora als que saltaran dient que l'independentisme s'ha ensorrat, que ha perdut vots i escons, etc". "Encara que hi hagi una estimbada dels partits -ha continuat l'escriptor- que porten la independència escrita al rostre (ERC, SI, RCat), això no voldrà dir que la independència entra en crisi. Aquesta serà de ben segur la lectura de la Brunete mediàtica,[...]. Però no pot ser la lliçó dels que volem la independència, perquè no és certa".

Bosch ha dit que les opinions captades entre la gent "indiquen que hi ha separatistes a totes les cases, i quan diem totes diem totes, fins i tot un grapadet dels que solen votar el PP" i això implica que "l'aspiració de l'estat propi és present en tot l'arc partidista": "Estem davant d'una novetat, la qual a tot estirar és palpable des de fa un parell d'anys. La independència no és patrimoni exclusiu de cap organització".

Bosch ha celebrat aquesta realitat perquè "ha costat molt arribar a aquesta situació" i ha indicat que "en certa mesura és la gran victòria d'un moviment que fins fa poc no sortia del Fossar de les Moreres": "Ha costat molt trencar l'antic gueto i abraçar les masses com va succeir el 10 de juliol d'enguany. [...] Si ens preguntem a qui votaran els que van assistir a aquella demostració de fortalesa nacional, la resposta és que votaran el que voldran. Perquè gairebé tots entenen que unes eleccions no són pas un referèndum". Bosch ha conclòs l'article amb una demanda: "No fem el joc a aquells que saben perfectament que, quan fas una pregunta concreta, és possible que et castiguin amb una resposta ben clara".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat