Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de de febrer del 2010 | 16:47
Recull de premsa · Política

Jordi Sánchez: "El descrèdit de la política no depèn d'uns resultats o altres. El govern n'és sempre el màxim responsable, però no l'únic"

Barcelona · El professor de Ciència Política de la UB, Jordi Sànchez, ha advertit que el descrèdit que viu la política espanyola amb el debat de la crisi pot traslladar-se al terriotori català a un article publicat a l'Avui. "Aquí i allà -ha comentat Sanchez sobre la política espanyola-, en el rerefons del debat parlamentari, més que la crisi hi podem veure l'ombra de les eleccions. Ni govern ni oposició fan ni diuen res sense ponderar les conseqüències en una perspectiva electoral".

Jordi Sánchez ha continuat dient que "ni els uns ni els altres -ni PP ni PSOE- volen sincerament arribar a cap pacte" perquè el govern Zapatero "està convençut que allunyant el PP de la foto del pacte d'Estat contra la crisi erosiona la imatge de Rajoy com a home d'Estat" i alhora perquè "Rajoy també deu estar convençut que Zapatero és manifestament incompetent per prendre decisions valentes per abordar la crisi" i "la danyada imatge que Zapatero transmet no es refarà en els propers mesos".

En aquest sentit, l'autor de l'article ha dit que a Catalunya "molt hauran de millorar avui les coses si no volem repetir el mateix trajecte que a Espanya" i ha assegurat que la propera convocatòria a les urnes, aquesta tardor, està generant "unes estratègies massa ben definides i massa rígides" al si dels partits polítics catalans que fan dubtar que hi pugui haver "intel·ligència política per donar llum a algun acord concret i rellevant per respondre a la crisi".

"Lamentablement -ha continuat Sánchez- hem de constatar que a aquestes alçades de la pel·lícula la ciutadania ja no espera res del debat d'avui. Amb un 17% d'aturats i un horitzó no gaire esperançador per a prop d'un milió de famílies catalanes, ben pocs són els que esperen solucions dels nostres representants per alleugerir la crisi". Jordi Sánchez, però, s'ha preguntat si realment el president José Montilla i el líder de l'oposició, Artur Mas, perceben aquesta realitat: "En són conscients, ells, d'aquesta realitat?". "Sincerament -s'ha respost l'autor- no ho sé, voldria creure que no -tot i que em costa-, perquè acceptar sense embuts que coneixen i són conscients d'aquesta realitat i que, malgrat això, no fan res per modificar-la, seria molt greu".

Sánchez ha denunciat, en la política catalana, "massa mirades a curt termini, un excés de confiança en el tacticisme, una obsessió desmesurada per les mal anomenades estratègies electorals i un punt de cinisme en la mirada ciutadana sobre la política i els polítics", que, segons l'autor, "es converteixen en una barreja de molt difícil digestió" de cara als comicis que s'apropen. "Estem atrapats en un cercle viciós -ha conclòs Jordi Sánchez-[...]. El mal i el descrèdit de la política no depèn -lamentablement- d'uns resultats o uns altres. El govern, en tant que és qui lidera la situació política, n'és sempre el màxim responsable, però no l'únic. [...] Que no trafiquin ni especulin més amb paraules que tenen un sentit -com el té la paraula pacte- i que de tant d'utilitzar-les endebades s'acaben devaluant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat