Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de febrer del 2007 | 18:46
Recull de premsa · Política

Jaume Bosch: "els analistes de la dreta intueixen que el govern d'esquerres pot durar"


Jaume Bosch, vicepresident d'ICV i portaveu del grup parlamentari ICV-EUiA, constata en un article al País que la dreta política s'ha adonat de "la importància de la reedició del pacte del govern a la Generalitat". Afirma que "el govern presidit per Maragall va suposar un canvi radical després de 23 anys de governs de CiU", però els errors del tripartit van fer que els sectors conservadors tinguessin "l'esperança que l'experiència d'un govern catalanista i d'esquerres seria un parèntesis". Ara, però, els analistes " de la dreta intueixen que el govern d'esquerres pot durar".

En el govern de Maragall, continua dient, ERC es va caracteritzar per ser "l'objecte de confrontació política", mentre que ICV-EUiA es va mostra com "un element d'estabilitat". També constata que a les últimes eleccions, mentre que "PSC i ERC perdien força electoral" Iniciativa en guanyava. Jaume Bosch explica que el "major pes polític d'ICV-EUiA [...] comença a notar-se ara". I, "les enquestes continuen anunciant noves pujades d'ISV-EUiA". D'aquí, creu el vicepresident d'ICV, neixen alguns atacs. Com per exemple les crítiques que comporten la "desqualificació d'ICV-EUiA per dirigir la política Interior". També considera que un dels aspectes que han centrat les crítiques de la dreta ha estat "el pla per facilitar la incorporació de persones procedents de la immigració al Cos de Mossos d'Esquadra".

Jaume Bosch conclou l'article afirmant que Iniciativa ha "passat a ocupar el centre del debat polític", i que aquesta nova situació, a la que ens hem d'acostumar, "no implica acceptar la crítica sense rèplica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat