Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de febrer del 2011 | 17:44
Recull de premsa · Política

Toni Strubell: "Un Estat com l'espanyol, capaç d'assumir la tortura [...] fa que malpensem"

Barcelona · El diputat de Solidaritat Catalana, Toni Strubell, ha ressaltat en una entrevista al diari Gara que "tan important és el component independentista com el democràtic" en el fet que el Parlament debati la seva proposició de llei sobre la independència. Sobre els recursos i els intents d'aturar aquest debat, Strubell ha declarat que un "Estat com l'espanyol, capaç d'assumir la tortura, que en molts aspectes ha intervingut d'una manera poc democràtica, fa que malpensem".

Tornant a la realització del debat, el diputat ha explicat que "un Parlament democràtic, si és vertaderament democràtic, ha de poder  debatre aquesta qüestió" i, tot i que l'objectiu de la proposta no és pressionar ningú sinó que Catalunya "sigui lliure", Strubell ha reconegut que el debat serà "una excel·lent ocasió perquè l'electorat vegi una definició, fins ara inexistent, entre els altres partits polítics".

Sobre la reacció de CiU, el membre de Solidaritat ha explicat que "ara, la pilota és a la teulada" de la federació, i ha recordat que "aquest país és irrealitzable en termes democràtics i nacionals amb l'actual estatus polític existent. Això és evident no només per a qualsevol nacionalista sinó per a qualsevol demòcrata", ha conclòs. "Hi ha nerviosisme entre els autonomistes", ha afirmat també Strubell, que considera que aquest fet es demostra, per exemple, amb "els moviments existents al PSC" i al seu entorn intel·lectual. En aquest sentit, el diputat ha considerat "indicatiu de les contradiccions que s'obren en formacions d'aquest estil, que veuen com el poble català va en una direcció i ells s'estan quedant en l'immobilisme que representa l'Espanya autonòmica".

Finalment, Strubell ha considerat "absurd" el pensar que es quedaran sense discurs més enllà de la independència, i ha afirmat que, en l'àmbit independentista, SI està millor situat que "ERC amb el seu impresentable historial recent".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat