Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de juny del 2009 | 16:31
Recull de premsa · Política

Patrícia Gabancho: "Aculada Catalunya contra la paret, una part cada cop més substancial del catalanisme s'està girant cap a la independència"

Barcelona · Patrícia Gabancho ha defensat al seu article de l'Avui que a Catalunya augmenta l'independentisme per motius "de pura racionalitat": "Aculada Catalunya contra la paret, una part cada cop més substancial del catalanisme s'està girant cap a la independència.

Vull dir política i també societat. No pas per raons identitàries -no se'n parla gens, en aquests termes!- sinó per pura racionalitat
".

Gabancho ha continuat amb la justificació: "Una argumentació ponderada demostra la impossibilitat d'encaixar un país viable dins la carcassa espanyola: només cal esmentar el Tribunal Constitucional o el model de finançament. O el fet que, per tal de tenir un aeroport com cal, els empresaris catalans hagin hagut de comprar-se una línia aèria sencera! Això, disculpeu, no passa enlloc del món".

Com a conseqüència de tot plegat, l'autora ha dit que a l'estat espanyol els catalans "de moment hi fem nosa" i ha afirmat que ara hi ha "ganes de fer-n'hi més en el futur" perquè "el món polític català, tant de toll estancat on xipollegen les paraules però no suren els fets, està sent sacsejat per un vent imprevisible", fent referència, així, a l'independentisme.

La periodista ha considerat l'autonomia catalana un projecte que no porta beneficis: "Objectivament, aquests beneficis no existeixen. Aquesta és la feblesa dels qui defensen el projecte espanyol, és a dir, cent anys més de defensa i pidolància. No hi ha benefici tangible". Gabancho ha citat les paraules de Josep Ramoneda i ha afirmat que el catalanisme "convencional" és un "camí derrotat per la circumstància espanyola" i ha continuat dient que "només hi haurà o conllevancia o independència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat