Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de maig del 2010 | 15:01
Recull de premsa · Política

Artur Mas: "Els catalans ens defensarem i passarem a l'ofensiva"

Barcelona · Això és el que adverteix el president de CiU, Artur Mas, a una entrevista a Deia, en la que assegura que "no poden pretendre que Catalunya es quedi creuada de mans davant l'amenaça al nostre autogovern. Si el TC es carrega l'Estatut de Catalunya, votat pel poble, han d'entendre que això té conseqüències". Mas assegura que "si el TC s'atreveix a actuar amb aquesta contundència és perquè el que es respira a Madrid respecte el tema català i basc és que s'ha de posar límits com sigui. I en el TC es reflecteix això".

Per això, creu que "se'ls ha de dir que no només ens defensarem, sinó que passarem a l'ofensiva". I una manera de passar a l'ofensiva és "iniciar una modificació de la llei de funcionament del Tribunal perquè no pugui jutjar estatuts que han estat referendats pel poble", així com "demanar al Tribunal, raonadament, de forma jurídica, que es declari incompetent en aquesta matèria". Mas creu que l'únic que volia el president Montilla amb la reunió amb Rajoy és "poder dir que va contra el PP". Per això, creu que "si realment volgués anar a favor de Catalunya, no convocaria al senyor Rajoy, convenceria al senyor Zapatero".

Mas subratlla que cal anar amb compte amb el que fan els socialistes a Madrid perquè "en trenta anys han estat més fidels al PSOE que a Catalunya, mai s'han desmarcat del PSOE en el Congrés". Mas creu que Montilla "més que comparèixer al Senat, el que han de fer és convèncer als seus. Si convens als socialistes, això anirà cap endavant, perquè no necessiten al PP per canviar la llei del TC. Es necessita majoria absoluta i entre CiU i el PSOE la tenim". Mas creu que si el PSOE se suma, finalment la proposta arribarà al Congrés, però "si li dóna l'esquena, no veig al senyor Montilla en el Congrés ni a la senyora Chacón votant diferent a Zapatero".

D'altra banda, explica que el que pretén CiU és "posar de relleu que Zapatero està amortitzat com un líder que pugui treure de la crisi a l'Estat espanyol". També creu que a Catalunya hi ha un gran cansament del govern tripartit i "unes ganes de canvi importants". Però, afirma que "el tripartit a Catalunya és una aliança pel poder. I com a tota aliança en el poder, mentre tingui el poder estarà unit. El dia que perdi el poder, cadascú anirà per la seva banda, perquè no els uneix quasi res, excepte l'exercici del poder".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat