Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de gener del 2011 | 17:34
Recull de premsa · Política

Iñaki Iriondo: "Només queda la violència de l'Estat"

Barcelona · L'analista polític del diari Gara, Iñaki Iriondo, afirma que en aquests moments l'única violència que persisteix és la de l'Estat espanyol. En un article publicat a Gara, afirma que el més important és que "en l'escenari polític basc ja no hi ha més violència que la que exerceix l'Estat" i assegura que "l'Estat espanyol porta dècades practicant un ús il·legítim de la seva força. Detencions arbitràries, tortures i conculcació dels drets dels presos. Interrogatoris il·legals, seguiments i desaparicions. Ús de la Policia i l'Audiència Nacional per desestabilitzar a una força política i tot un sector social i per alterar el mapa institucional". Com a màxima expressió de tot això hi ha, subratlla Iriondo, "l'article 8 de la Constitució rebutjada a Euskal Herria que dicta a les Forces Armades la missió de garantir la unitat territorial d'Espanya".

Aquesta és, segons l'analista, l'única violència que persisteix: "la imposició espanyola que impedeix que la ciutadania basca pugui decidir el seu futur en llibertat i en igualtat de condicions entre totes les opcions".  Iriondo també destaca que el que diu ETA en l'últim comunicat és ben senzill: "ferm compromís amb un procés de solució definitiu i el final de la confrontació armada". I això, evidentment, "exigeix moviments que van més enllà de les seves pròpies forces".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat