Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 7 de de setembre del 2009 | 14:06
Recull de premsa · Política

Joan Ramon Resina: "El 2014 és ara"

Barcelona · Joan Ramon Resina, catedràtic a la Universitat de Stanford (EUA), creu que "Arenys encapçala una reacció que fa temps que es cova". El símptoma n'és "la desafecció cap a l'aristocràcia política", segons l'autor d'aquestes declaracions. Resina afirma, en un article a l'Avui, que "per no vinculant que sigui, el referèndum

ultrapassa la manifestació contra el TC. No és que la manifestació sigui baldera, és que si s'hagués començat pel referèndum, l'Estatut hauria estat menys potinejat
". Resina creu que "Arenys serà una cala en l'esperit de la nació".

Sota el flaix de la consulta "tothom quedarà retratat amb lents de precisió". Des d'aquesta òptica, "la manifestació de la Falange no hauria d'angoixar ningú tret de qui l'ha autoritzat. O és que algú es pensava que l'extrema dreta espanyola estaria expectant davant la lliure expressió de la voluntat catalana?". Segons Resina, "la presència dels ultres afegeix realisme al moviment cívic que comença a desplegar-se". Ara, un cop autoritzada l'acció intimidatòria, "convé que el desplegament policial sigui commensurable amb l'historial dels qui reclamen per a ells un dret democràtic que no reconeixen als altres".

També adverteix el següent: "si el conseller permet que el feixisme es concentri sense previ escorcoll de la militància, que després no vingui amb històries de pistoles de fireta". Resina considera que "Catalunya fa massa temps que dorm. Després que govern i tripartit han entabanat la gent amb un finançament de política-ficció, galàctic per més senyes, en el moment que el PSC anuncia que aplicarà la reinterpretació judicial de l'Estatut, i que d'enllà de l'Ebre ens envien els camises blaves en un demostració pràctica de memòria històrica, ara és el moment d'aparcar els polítics en la seva galàxia".

s per tot això que l'autor de l'article conclou: "Quan despertin es trobaran acarats a la seva inutilitat i a un futur que els haurà fugit de les mans. Arenys és Sinera i enguany és el 2014".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat