Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de juliol del 2010 | 14:53
Recull de premsa · Política

J.M. Terricabras: "Si a algú només se li talla el cap no se li fa cap favor deixant-li la resta intacte"

Barcelona · El catedràtic de filosofia Josep Maria Terricabras ha sentenciat sobre la mutilació estatutària i de manera lògica que "si només retalles el 5% però aquest és fonamental, n'hi ha ben bé prou": "s com si a algú només se li tallés el cap. No se li fa cap favor deixant-li la resta del cos intacte".

Terricabras ha denunciat algunes de les interpretacions que se n'han fet sobre la sentència del TC i ha dit que un dels arguments "diu que se n'ha salvat el 90 o el 95%. Per tant, se n'ha retallat molt poc": "Francament, jo no sabia que l'Estatut anés a pams". "El segon mal argument -continua l'autor de l'article Som una nació, nosaltres decidim- diu que no n'hi ha per tant, perquè l'Estatut no interessa a la gent. Pregunto: ¿que potser interessa molt la Constitució? ¿Se'n parla al carrer, a la plaça, a l'oficina? ¿Això vol dir que no és important?".

El catedràtic de filosofia ha carregat contra aquesta argumentació i ha subratllat que "de la llibertat, la democràcia, l'amor o la felicitat, en parlem poc" però que igualment "ho volem defensar i protegir": "Parlem poc d'Estatut o d'independència, però tots ho volem decidir". "Resulta ridícul que es facin servir arguments massa dolents per defensar la decisió del Constitucional" ha assegurat Terricabras.

Finalment, l'autor de l'article ha dit que més enllà de la manifestació del proper dia 10 "hi haurà importants diferències: molts assistents estarien contents amb un Estatut no retallat pels jutges; molts altres diran que ja no volen estatuts sinó la Constitució catalana", i ha sentenciat que "aquest debat s'haurà de fer després del dia 10, i s'haurà de fer seriosament" perquè "la ciutadania també haurà de poder decidir ben aviat què vol, cap on es decanta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat