Indica publicitat
Divendres, 10 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de març del 2009 | 16:43
Recull de premsa · Política

Alfons López Tena: "Amb Estat, com Espanya, tens presència reconeguda'; sense Estat, com Catalunya, tens els insults i falsedats de Vidal-Quadras i Terrón"

Barcelona · Alfons López Tena fa una crida a participar a la manifestació catalana per l'autodeterminació que se celebrarà el proper 7 de març a Brussel·les. CDC i ERC, tal i com explica el notari i president del Cercle d'Estudis Sobiranistes en un article a l'Avui, donen suport a la marxa, en la que es defensarà "el dret a decidir del nostre poble, el nostre dret a la democràcia, a la llibertat d'expressió, a manifestar-nos, a no ser discriminats ni insultats pels governants". "Els mateixos drets que tenen els espanyols a casa seva, a casa nostra, i a la UE. El dret a la dignitat i a prendre les pròpies decisions. El nostre dret a votar. El nostre dret a triar independència o dependència", afegeix López Tena.


Segons el notari, "per tenir el que tenen Escòcia al Regne Unit, Groenlàndia a Dinamarca, Baviera a Alemanya, Flandes a Bèlgica i Navarra a Espanya ens cal Estat, perquè dins de l'Estat espanyol ni ho tenim ni ho tindrem mai. s el fracàs del catalanisme autonomista el que obre pas a "l'exigència, la protesta, la demanda i la denúncia" que refusa Guardans, a seduir amb l'exercici dels propis drets, de bon humor i amb tota simpatia". Per això, "anem a Brussel·les, per exigir drets, protestar contra la injustícia, demandar reconeixement, denunciar la nostra discriminació. Manifestar-se és seductor, com saben aquests eurodiputats, perquè ho han fet al servei d'altres causes i finalitats. Els interessos propis es defensen arreu, com fan els espanyols i totes les altres nacions, perquè el nostre món, com el d'ells, és el món".

López Tena lamenta que el català no sigui ni llengua oficial ni de treball a cap institució europea, ni es pugui usar a l'eurocambra. "Tots aquests drets els tenen a la UE deu Estats amb menys població que Catalunya, i quinze llengües amb menys parlants que el català, per una sola raó: els seus pobles han exercit l'autodeterminació i s'han dotat d'Estat propi". I és que segons López Tena, "amb Estat, com Espanya, tens "presència perfectament reconeguda"; sense Estat, com Catalunya, tens els insults i falsedats de Vidal-Quadras i Terrón, o les frustracions i fantasies d'Obiols, Guardans i Romeva".

D'altra banda, critica la delegada de la Generalitat davant la UE, Anna Terrón, perquè "encara no ha aportat cap dada ni prova que justifiqui l'incompliment pel govern espanyol dels convenis signats fa anys per permetre un ús limitat del català en algunes institucions europees. Com els delinqüents enxampats, es limita a negar-ho tot. La seva obligació és retre comptes i donar explicacions de la seva inoperància i incompetència, com fan els governants democràtics, no insultar els ciutadans a l'estil dels governants autoritaris, com ella mateixa i el Montilla, que no la cessa. "La presència de Catalunya i el català està perfectament reconeguda en l'àmbit europeu", ens alliçona Terrón".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat