Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de gener del 2016 | 11:10
Recull de premsa · Política catalana

Pere Cardús:"Qui guanyi que hi posi el president"

En un article a Vilaweb el periodista Pere Cardús fa una reflexió del moment tant delicat que viu el procés després del No a la CUP i afirma "Em sembla que la independència només arribarà el dia que els actes tinguin conseqüències. Justes i equilibrades, però conseqüències al cap i a la fi"

I afegeix "Ara ja ho tenim. El 27-S va ser un miratge i ara en paguem les conseqüències. Molts van començar a fer salts d'alegria dient que això ja ho teníem guanyat i que tot faria baixada a partir d'aleshores. Però la realitat és molt tossuda. I això s'ha encallat abans d'arribar a les castanyes de veritat. I potser és millor que s'hagi encallat ara i no enmig de la batalla oberta amb l'estat espanyol. Ara encara hi ha un petit marge de reacció –molt petit–, però que caldrà aprofitar com si ens hi anés la vida".

 

Pel que fa a unes noves hipotètiques eleccions al proper  mes de Mas Cardús ens diu "Que tothom hi vagi pel seu compte. Que Mas encapçali una llista amb tothom qui vulgui fer-li costat. Que Junqueras n'encapçali una altra amb els qui vulguin ser-hi. Que la CUP decideixi si es presenta com el 27-S, si no es presenta, o si cerca una aliança amb Podem i Ada Colau. I si fan això últim, que el 50% que vol la independència sense condicions decideixi si fa la seva llista o si s'aplega amb Junqueras o Mas (o amb Junts pel Sí, en cas que la cosa es repetís)."


I sosté llavors "Qui guanyi, que hi posi el president. Pot ser que no hi hagi majoria absoluta independentista i, per tant, no es pugui complir el mandat democràtic. Pot ser que hi hagi majoria però que Mas torni a guanyar i ens trobem al lloc on som ara, si depèn de la CUP. Ens podem trobar que es configura una majoria d'esquerres amb ERC, Podem i la CUP (cosa que m'estranyaria ara mateix d'Esquerra). També pot ser que qui més aprofiti la situació sigui l'unionisme i ens trobem amb una pujada de Ciutadans, PSC i PP. O fins i tot que la jugada de la CUP doni la possibilitat a la Unió de Duran de ressuscitar i tocar la pera al parlament amb dos o tres diputats decisius. Tot és possible i ara tots aquests càlculs són parlar per parlar".

 

Per Cardús "l'odi a Mas ha passat per davant de l'oportunitat històrica que ens havíem donat com a poble. Espero que l'odi no canviï de bàndol –com els agrada dir a ells– i que l'independentisme es continuï caracteritzant pel sentit positiu i la voluntat d'entesa amb els qui són diferents i pensen diferent".

I conclou amb una petició "Caldrà aprofitar l'oportunitat del març conscients que probablement no n'hi haurà cap més durant molt de temps. Manllevant les paraules del president Macià, si no ho fem, no ens haurem fet dignes de Catalunya. Si no ho fem, no serem dignes de la llibertat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat