Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de d'abril del 2016 | 19:16
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "Les deu coses que cal fer per a proclamar la independència"

En un article a Vilaweb el periodista, Pere Cardús, destaca "l'independentisme es troba en un moment més aviat baix" i  després d'explicar-nos el perquè 'anima als independentistes a"cercar les fórmules i els camins per a tornar a agafar l'embranzida prèvia al 27-S".

I tot i que ell mateix ens diu que "no hi ha receptes màgiques ni camins rectes" si que intenta donar-nos unes fòrmules al respecte:

1)La societat civil ha de reprendre el timó de la mobilització.

2) El govern i els partits han de decidir si volen avançar definitivament o si volen especular infinitament sobre les conseqüències legals dels seus actes.

3) l'independentisme hauria d'actuar amb la màxima intel·ligència i deixar clar què hi va a fer, a Madrid, ara que ens en desconnectem.

4)Un cop superat el temps de les eleccions espanyoles, l'independentisme ha de posar la directa i provocar una tempesta perfecta.

5) Cal provocar la intervenció de la comunitat internacional.

6)Com que el resultat del 27-S no és suficient –segons la majoria de dirigents catalans– per a proclamar la independència, és imprescindible un referèndum formal i amb totes les garanties        democràtiques.

7) i al respecte del punt 6 afegeix  "En aquest sentit, convindria no deixar-se enredar més per la cançoneta del referèndum de Podem. Els referèndums no vénen de Madrid, sinó de Washington, Berlín,  Brussel·les…"

8) Una altra cosa que cal corregir, si es vol arribar a la independència, és l'error de pensar que cal recórrer a la seducció per a ampliar la majoria social.

9)També cal recuperar els camins traçats pel CATN.

10) Finalment, l'independentista comú ha d'autocentrar-se d'una vegada per sempre. Per a accedir a la independència cal, primer de tot, que la majoria del país s'independitzi mentalment.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat