Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de de desembre del 2012 | 18:54
Recull de premsa

Pasqual: "L'enemic de Catalunya no és Unió, per molt fàcil i senzill que resulti caricaturitzar l'home de la testa calba"

"Confondre l'adversari amb l'enemic no és cap bon símptoma per a un país que vol ser un estat".

El periodista Josep Maria Pasqual ha defensat a un article que "l'enemic" de Catalunya "no és Unió, per molt fàcil i senzill que resulti caricaturitzar l'home de la testa calba i la ponentina parla".

"L'enemic de Catalunya ─ha continuat─ és qui ha empobrit el país amb l'economia especulativa i els impagaments, qui l'intenta dividir per raons de llengua i cultura i qui li vol negar el dret al màxim autogovern. L'enemic de Catalunya és: ("No convé que diguem el nom del qui ens pensa enllà de la nostra por"). Tanmateix, caldrà parlar, caldrà debatre i caldrà negociar amb l'Estat espanyol. Com caldrà, així mateix, teixir complicitats amb les institucions europees i amb la comunitat internacional".

A l'article Mantén la calma i considera Unió Pasqual ha instat a mantenir la calma amb vista al 2014: "Ens és imprescindible passar del pessimisme a l'alegria. Per això: mantinguem la calma i considerem Unió. Vaja, si no volem que les rialles acabin en ploralles". Sobre Unió, l'autor de l'article ha explicat que el partit és només "un adversari polític per a la resta de formacions, començant per Convergència, malgrat les més de tres dècades de vida en comú, i acabant per la CUP" i ha rematat que "confondre l'adversari amb l'enemic no és cap bon símptoma per a un país que vol ser un estat".

"Unió és un adversari polític per a les formacions tradicionals del catalanisme d'esquerres, ERC, PSC i ICV-EUiA. Però, ja sigui per raons que, per als uns, tinguin a veure amb el model de societat o, per als altres, amb la qüestió nacional, confondre l'adversari amb l'enemic és, a banda de demagògic, pervers" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat