Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de gener del 2014 | 17:46
Recull de premsa

Partal: "Si els catalans ens mantenim ferms Europa no tindrà cap més remei que adaptar-s'hi"

"Per a Europa el risc de deixar fora Catalunya, com ja sabíem i remarca aquest informe [francès], és un malson".

El director de Vilaweb i periodista Vicent Partal ha indicat a un article que l'informe francès sobre la futura independència de Catalunya dins de la UE "entra de ple en la via del pragmatisme" ja que "reconeix que la posició de la Comissió és clara, però avisa que també és insostenible: seria absurd de tractar Catalunya com si fos Turquia o Bòsnia, diu". 

Partal ha recordat que l'informe "advoca per la via del pragmatisme, posant l'èmfasi en una pregunta que és la clau de tot: una volta aconseguida la independència, què hi guanyaria Europa si expulsàs Catalunya?"

L'autor de l'article Tocant de peus a terra ha subratllat el condicionant de la pregunta: una volta aconseguida la independència. "I la resposta és òbvia --ha indicat--. Fins que Catalunya no haja proclamat la independència el discurs oficial pot continuar insistint en tot això del país tercer, però quan l'haja proclamada, quan haja efectuat l'acte polític de proclamar-la tot canvia també per a Europa. I en el nou context la Unió no tindrà cap més remei que canviar d'enfocament". 

"L'informe fins i tot proposa una manera de resoldre la qüestió sense que ningú n'isca derrotat: fer coincidir el període de negociació de la independència amb Espanya amb el període de negociació del 'reingrés' a Europa, que en realitat seria una formalitat administrativa. I Espanya? El fet més curiós de tot és que pràcticament ni l'esmenta" ha sentenciat Partal


Finalment l'autor de l'article ha dit que els "peus comencen a tocar terra" i ha sentenciat que si els catalans "ens vam equivocar pensant que tot seria més fàcil que no és" també ara "comença a fer-se palès que tampoc no serà tan difícil": "Si els catalans ens mantenim ferms en la proclamació de la independència Europa no tindrà cap més remei que adaptar-s'hi, perquè per a Europa el risc de deixar fora Catalunya, com ja sabíem i remarca aquest informe, és un malson".




Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat