Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de març del 2012 | 17:24
Recull de premsa

Paluzie: "Espanya és el problema, com abans abandonem el llast abans podrem construir un projecte de societat seriosa"

"En els darrers 20 anys, els anys que fa que es va inaugurar la línia Madrid-Sevilla, no s'ha connectat Barcelona amb Europa [...] ni s'ha invertit en una línia de mercaderies per apropar-les a Europa".

Elisenda Paluzie

Elisenda Paluzie, professora de teoria econòmica de la UB, ha denunciat a un article publicat a El Punt AVUI la nefasta influència que Catalunya ha patit d'Espanya en els darrers vint anys de vida econòmica. "En els darrers vint-i-tres anys per cada euro pagat pels ciutadans catalans a la hisenda estatal, 43 cèntims no s'han gastat a Catalunya" ha informat.

Paluzie també ha indicat que en els darrers 20 anys "els anys que fa que es va inaugurar la línia Madrid-Sevilla, no s'ha connectat Barcelona amb Europa" una realitat a la què s'ha de sumar la manca d'inversió espanyola a favor de l'expansió econòmica de Catalunya: "En els darrers vint anys no s'ha invertit en una línia de mercaderies per apropar-les al seu mercat principal, l'europeu".

Davant d'aquest panorama, l'autora de l'article Espanya és el problema ha conclòs que el vertader problema no és Catalunya, com apunta la brunete mediàtica, sinó Espanya: "Espanya és el problema, com abans abandonem el llast abans podrem construir un projecte de societat seriosa". Més motius que corroboren la sentència de l'autora: "En els darrers anys hem vist un l'Estatut aprovat pel 90% dels parlamentaris catalans era reduït a la mínima expressió, primer per les Corts espanyoles i després pel Tribunal Constitucional".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat