Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de juliol del 2013 | 15:13
Recull de premsa

Paluzie: "Aquest país ja no vol sentir a parlar més de balances fiscals. El que vol saber és quan podrà votar sobre la seva independència"

"Només ens en sortirem d'aquest procés si assumim que del govern espanyol només podem esperar la il·legalització de totes i cadascuna de les vies que proposem".

Elisenda Paluzie, professora de teoria econòmica de la UB, ha sentenciat a un article que després de "tants enganys no només en l'àmbit econòmic, sinó en altres que toquen l'os de la identitat catalana" sembla que finalment la mentalitat d'una majoria d'aquest país "ha canviat per sempre".

"Aquest país ja no vol sentir a parlar més de balances fiscals ni d'ordinalitat, ni de finançament autonòmic, ni de deutes pendents en infraestructures. El que vol saber és quan podrà votar sobre la independència del seu país, i durant la campanya del referèndum o consulta, mirarà de convèncer els seus conciutadans amb els centenars d'arguments pel Sí" ha explicat Paluzie a l'article Volem votar.

L'autora de l'article ha recordat que aviat "coneixerem el primer informe del Consell de la Transició Nacional" el qual "probablement oferirà diverses vies per a l'exercici del dret d'autodeterminació, i proposarà dates alternatives", i ha subratllat que "només ens en sortirem d'aquest procés si assumim que del govern espanyol només podem esperar la il·legalització de totes i cadascuna de les vies que proposem".

Paluzie ha conclòs que "atès que caldrà trencar la legalitat per construir-ne una de nova, més val que ho fem amb aquella que té més legitimitat, aquella on els ciutadans s'expressen amb més claredat i més directament, i que al cap i a la fi és la que els ciutadans van votar majoritàriament i que té més suport popular: una consulta on tothom pugui votar lliurement Sí o No a la independència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat