Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de març del 2015 | 18:20
Recull de premsa

Llansana: "Per fi partits i entitats han dissenyat un full de ruta per la independència"

"La conseqüència més immediata i positiva de l'acord de divendres és que per fi ens podem centrar en el que de debò és important el 27-S: intentar guanyar."

La periodista i filòloga, Marina Llansana, ha dit a un article que l'acord sorgit divendres de la Taula de Forces Polítiques i Socials per a l'Estat Propi és un acord "transcendent": "Un acord que posa ordre al desgavell de propostes que, de bona fe però unilateralment, havien posat sobre la taula en els darrers mesos diferents col·lectius".

A l'article Convèncer per vèncer Llansana hi ha dit que "per fi" partits i entitats s'han posat d'acord i "han dissenyat un full de ruta per la independència compartit per una amplíssima majoria política –que abraça des de Convergència fins a Esquerra Unida i Alternativa–, que aclareix sense cap ombra de dubte que el 27-S serà el mecanisme legal per preguntar sobre la independència (unes plebiscitàries, doncs) i que fixa el camí que caldrà seguir l'endemà de les eleccions si els partits sobiranistes obtenen la majoria parlamentària".

"Aquest acord no s'hauria aconseguit --ha continuat-- sense la feina de construir consens i cosir les filigranes del procés que han fet Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació de Municipis per la Independència. Però també cal reconèixer la predisposició dels partits per arribar a un punt de trobada".

Finalment Llansana ha apuntat a que la conseqüència "més immediata i positiva" de l'acord és que "per fi ens podem centrar en el que de debò és important el 27-S: intentar guanyar". "Si una cosa demostra el darrer baròmetre del CEO és que la base social de l'independentisme ha de créixer més si no volem que ningú ens pugui discutir la victòria independentista el 27-S. Ha costat acordar el full de ruta: però, ara que ja el tenim, no es pot perdre ni un minut més. Només queden sis mesos i, per vèncer, caldrà primer convèncer" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat