Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de desembre del 2013 | 17:30
Recull de premsa

Jordi Font: "Ja fa temps que les actuacions del PSC resulten inintel·ligibles"

"Cal que el PSC assumeixi la obligada diferència respecte del PSOE, la que es correspon amb el desnivell que separa les cultures polítiques catalana i espanyola, la que comporta una percepció inversa sobre el dret a decidir".

El catedràtic de Geografia i Història i ideòleg i fundador de l'ala catalanista del PSC, Jordi Font, ha indicat a un article que l'acord de la data i la pregunta del referèndum és "important" perquè "les opcions en joc no són tan sols l'statu quo i l'estat independent, sinó també l'estat associat o federat, la famosa "tercera via" o "federalisme asimètric" o "pacte bilateral", en la línea del que ha defensat sempre el federalisme català i, particularment, el PSC".

A l'article Què està fent el PSC? Font també ha dit que l'acord és important perquè "dóna tot l'any 2014 de coll perquè el govern de l'Estat s'ho pensi i pugui reaccionar amb intel·ligència" i ha indicat que davant d'aquesta situació l'actual direcció del PSC "s'ha limitat a fer fàstics, per a sorpresa de molta gent que ha entès l'acord com un pas significatiu cap a les posicions del PSC".

"Ja fa temps, però, que les actuacions del PSC resulten inintel·ligibles i que acaben massa sovint amb un esgarrifós tret a la pròpia cama. El pretès argument és ara que "la pregunta i la data només pot fixar-les un pacte entre governs", una obvietat que l'acord d'ara no nega pas, sinó que persegueix agafant-ne la iniciativa" ha continuat argumentant.

Font ha lamentat que els portaveus del PSC es "conformen a fer un trist paper d'estrassa a tertúlies i entrevistes" i s'ha qüestionat "quin és el pes mort que duen lligat al peu": "Penso que estan atrapats en el desnivell que hi ha entre la cultura política espanyola i la cultura política catalana, entre la cultura de l'estat-nació a la francesa i la cultura de la nació que no vol ser assimilada sinó esdevenir subjecte polític".

Finalment, Font ha conclòs que cal que el PSC "assumeixi aquesta obligada diferència respecte del PSOE, la que es correspon amb el desnivell que separa les cultures polítiques catalana i espanyola, la que comporta una percepció inversa sobre el dret a decidir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat