Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de juny del 2016 | 18:36
Recull de premsa · Internacional

Bella: "Armènia any cent u"

En un article al Punt Avui el periodista Emili Bella analitza el mal moment que passen les relacions entre Turquia i Alemanya sobretot després que aquesta última aprovés ahir, cent-un anys després dels fets, el genocidi armeni  "una resolució que reconeix les matances de 1915 amb un text que,

a més, admet la responsabilitat compartida d'Alemanya en aquells fets, en tant que aliada dels otomans durant la Primera Guerra Mundial".

I afegeix al  respecte que "El reconeixement del genocidi hauria estat l'any passat una vertadera patata calenta per a Angela Merkel, que va intentar passar de puntetes pel centenari i va obstaculitzar el gest que avui s'acabarà produint, però des que va rodar el cap del primer ministre Ahmet Davutoglu, artífex de l'acord entre Turquia i la Unió Europea sobre refugiats –defenestrat al maig per Erdogan–, la relació amb Brussel·les s'ha deteriorat.

Així, assegura el periodista "en el context d'escalada de tensió, la cancellera té marge per entomar aquesta nova crisi per la qüestió armènia. El gest del Bundestag apareix com un episodi més en l'escalada de tensió amb Ankara, al qual cal afegir la indignació turca de fa uns mesos per la mofa televisiva d'un humorista alemany demandat per Erdogan i les declaracions del president alemany l'any passat en què ja parlava de "genocidi" armeni"

I conclou Bella "Amb tot, el reconeixement d'avui era tota una assignatura pendent d'Alemanya, a qui sovint es posa d'exemple en matèria de memòria històrica, especialment en aquestes latituds nostres, en què ens dediquem a posar a votació el feixisme".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat