Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de març del 2015 | 19:26
Recull de premsa

Huguet: "Em pregunto què aportaria a aquest panorama tan complex una candidatura de l'ANC. Només confusió"

"Seria la manera més ràpida de suïcidi polític d'un moviment que ha estat clau per fer-nos arribar fins aquí, com he defensat tantes vegades".

L'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha indicat a un article que una candidatura de l'ANC a les properes eleccions del 27S "només aportaria confusió": "I cap solució als problemes d'atracció del bloc alternatiu situat entre Podemos i Procés Constituent; als problemes de digestió de la diàspora socialista, i al problema de Duran. Això sí, serviria per situar uns quants diputats possiblement tan efímers com els de SI".

A l'article Unitat Huguet hi ha dit que amb aquesta decisió s'aconseguiria "primer trencar la unitat entre associacions civils: ni l'AMI, ni Òmnium, ni segurament Súmate, podrien ni voldrien jugar aquesta carta" i segon, segons Huguet, s'aconseguiria "l'expulsió del moviment de tots els que, com jo, tenim doble o triple militància, siguin de CiU, ERC o la CUP". "Per tant, seria la manera més ràpida de suïcidi polític d'un moviment que ha estat clau per fer-nos arribar fins aquí, com he defensat tantes vegades" ha sentenciat.

"I atenció, els que tenim una edat --ha continuat-- sabem que l'any 1976 va ser determinant en el pas del programa de ruptura democràtica al de reforma pactada, que van signar la major part de partits que després han esdevingut columnes del règim, ara en crisi. I per aquest pas calgué dinamitar l'Assemblea de Catalunya."

Finalment l'autor de l'article s'ha preguntat: "ens podem permetre el 2015 repetir l'error?" "L'Assemblea Nacional com a moviment transversal serà necessària fins a la consolidació de la República Catalana. Que no passi que alguns d'aquells que en pretenen ser els abanderats, en realitat en siguin els enterradors" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat