Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de novembre del 2012 | 18:01
Recull de premsa

Gifreu: "Seria un cop d'efecte definitiu si al nou Parlament el president i el cap de l'oposició fossin independentistes"

"Les enquestes auguren dos terços d'escons al front sobiranista, però no asseguren la majoria absoluta de Mas. Algunes pronostiquen un ascens important d'ERC."

Josep Gifreu, professor de la UPF de comunicació, ha indicat a un article que durant la campanya electoral s'ha consolidat la fractura política entre ambdós estats, l'espanyol i el català.

"El partit de Rajoy ha utilitzat tots els recursos de la guerra psicològica i les tècniques més grolleres de la propaganda per evitar la vertebració i la victòria del front català. De la ignorància dels greuges catalans a les desqualificacions de Mas, del menyspreu i l'arrogància a la reiteració d'amenaces, de la hostilitat a les injúries i mentides, de l'expulsió dels catalans d'Europa a les declaracions d'amor" ha recordat l'autor de l'article Campanya entre estats.

Gifreu, però, també ha indicat que el PP ha fet "més": "Amb un PSOE desaparegut, ha arrossegat al camp de batalla les institucions de l'Estat. Com que les enquestes li eren adverses, el PP ha instrumentalitzat la majoria de poders del seu Estat per entrar en campanya".

L'autor de l'article ha denunciat que el govern espanyol "des de Rajoy fins als seus alfils (ministres), no ha desaprofitat ocasió per deslegitimar el procés d'autodeterminació" i ha dit que "s'ha apropiat la Constitució" i que ha incitat una "ofensiva permanent de retrets envers Catalunya" en els grans mitjans "d'obediència espanyola". Gifreu ha celebrat que el front de l'estat català també s'ha consolidat i ha dit que, per a contrarrestar els efectes de l'adversari caldria donar un "cop d'efecte definitiu".

"Les enquestes auguren dos terços d'escons al front sobiranista, però no asseguren la majoria absoluta de Mas. Algunes pronostiquen un ascens important d'ERC. Seria un cop d'efecte definitiu si al nou Parlament el president i el cap de l'oposició fossin independentistes" ha sentenciat.

Gifreu ha admès que les "úniques" armes que el sector sobiranista pot usar són dues: "la raó democràtica expressada a les urnes i la força d'una gran il·lusió col·lectiva, determinada a construir un nou estat per a la dignitat, la llibertat i el benestar de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Dir sí comença amb el vot del 25-N".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat