Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de març del 2013 | 17:22
Recull de premsa

Gifreu: "El recurs a la crisi ja no pot ser excusa recurrent per devaluar TVC"

"El lideratge sostingut de TV3 és molt meritori, però també fal·laç: la precarietat d'una quota del 13-14 per cent d'audiència enfront al 80 per cent de quota del conjunt dels altres canals (espanyols) és eloqüent".

L'expert en comunicació i professor universitari Josep Gifreu ha lamentat a un article el tancament de corresponsalies de TVC al nord i al sud de Catalunya i ha alertat que el panorama "podria empitjorar amb uns pressupostos encara més migrats, després de la reducció de 108 milions en dos anys, més la caiguda de la publicitat".

Gifreu ha explicat que "l'ombra d'un ERO no deixa de planar sobre la casa" i ha sentenciat que tothom ha de ser conscient del "que ens hi juguem": "El país necessita un instrument d'estat com és Televisió de Catalunya (TVC) i el seu canal més emblemàtic, TV3. O és que els alts responsables de la Generalitat i els directius de la CCMA i de TVC pensen que poden contribuir amb èxit al procés sobiranista amb una TV3 tocada per la frustració creixent, per l'amenaça de vagues, pel conflicte intern i extern o per la pèrdua de credibilitat?".
Si TV3 no és una prioritat per CiU i ERC, per qui ho serà?"
L'autor de l'article TV3, un model en perill ha indicat la gravetat de la situació: "No estem ja traspassant les línies vermelles que els directius posaven com a límit de les retallades? Cauran també les corresponsalies de Mallorca i de València per acabar de ser políticament correctes? Desapareixerà el mapa del temps de TV3 per "inconstitucional"?".

Gifreu ha indicat que els temors sobre el futur de TV3 no cessen: "Seran aviat TV3 o el (que queda del) 33 uns canals bilingües? [...] El lideratge sostingut de TV3 és molt meritori, però també fal·laç: la precarietat d'una quota del 13-14 per cent d'audiència enfront al 80 per cent de quota del conjunt dels altres canals (espanyols) és eloqüent."

Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que TV3 i el grup públic de la CCMA "ja han pagat un alt preu per una crisi certament devastadora" i que, per tant, el recurs a la crisi "ja no pot ser excusa recurrent per devaluar un model de televisió que [...] ha estat fins ara també un model d'èxit". "Després de les desgraciades trajectòries de Canal 9 al País Valencià i d'IB3 a les Illes, Televisió de Catalunya continua sent l'única televisió de referència de tot l'espai del català. [...] Si TV3 no és una prioritat per CiU i ERC, per qui ho serà?" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat