Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de gener del 2013 | 17:35
Recull de premsa

Gifreu: "El 2012 ens ha llegat una herència enverinada: la reducció del Canal 33 a la mínima expressió"

"El 2012, però, ens ha regalat dues bones notícies. Una ha estat el balanç positiu de les dades d'audiència del primer canal de TVC. L'altra, la fi de la persecució de TV3 i dels altres canals de TVC al País Valencià".

El professor de Comunicació, Josep Gifreu, ha lamentat a un article que l'inici del nou any 2013 hagi comportat "la reducció del 33 a la mínima expressió".

A un article publicat al diari El Punt AVUI Gifreu hi ha dit que són bones notícies "el balanç positiu" de les dades d'audiència del primer canal de Televisió de Catalunya (TVC), així com la "fi de la persecució de TV3 i dels altres canals de TVC al País Valencià" però s'ha qüestionat què ha passat per a què el Canal 33 hagi quedat tant reduït: "Aquests mesos han fet evident i lamentable el buit experimentat per àmplies minories que ens hem sentit orfes d'una programació alternativa de qualitat des de TVC".
Un 75% de consum televisiu a Catalunya és de canals en castellà"
"Podem confiar que en el 2013 veurem recuperats el 33 per una banda i l'infantil Súper3 per l'altra? L'un i l'altre són més necessaris que mai per fer front a l'allau de canals de la competència espanyola i en espanyol" ha sentenciat. Finalment, l'expert en comunicació ha alertat: "La bona posició de TVC s'explica per dos factors: la gran lleialtat del seu públic i la bona feina dels seus professionals. Però fins quan i fins a quin punt? No estem assistint ja al lideratge a Catalunya dels dos grups privats espanyols?".

Gifreu ha conclòs que llevat del lleu augment de 8TV, de la desconnexió d'alguns programes de TVE Catalunya i de la presència de televisions locals, "la resta del consum televisiu (entorn d'un 75 %) a Catalunya –no parlem ja del consum al País Valencià i a les Balears– és de canals en castellà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat