Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de febrer del 2014 | 15:47
Recull de premsa

Forcadell: "Si l'unionisme oblida prohibicions i dóna arguments, hi haurà debat i la gent podrà decidir"

"Els catalans unionistes han d'estar molt preocupats per la falta de projecte i d'imaginació del govern espanyol [...] davant de l'empenta independentista."

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha sentenciat a un article que la "falta de propostes" per a Catalunya i la "poca imaginació" davant de l'embranzida catalana "demostren, dia sí i dia també" que l'unionisme català  ha d'estar "molt preocupat per la falta de projecte i d'imaginació del govern espanyol i dels altres partits, que defensen continuar dins d'Espanya, davant de l'empenta independentista".

"Un dia el senyor Montoro ens diu que no es publicaran les balances fiscals perquè els independentistes les utilitzem malament. L'endemà, a conseqüència de les pressions dels mateixosbarons del Partit Popular, rectifiquen i diuen que sí que les publicaran, però des del Partit Popular a Catalunya diuen que mai no havien dit que no les publicarien [...]. Més tard,[...] el senyor Ángel de la Fuente, l'expert del ministeri espanyol, diu que el dèficit fiscal català és d'11.000 milions d'euros, però que ells faran uns altres números perquè els que fa la Generalitat (que són els reconeguts internacionalment) són un nyap" ha recordat Forcadell.
Estaria bé que unionistes i independentistes poguéssim debatre perquè els dubtosos poguessin decidir amb llibertat i convicció"
L'autora de l'article Llibertat i convicció ha assegurat que "els arguments dels líders del PSOE no són gaire diferents dels del PP": "El senyor Felipe González [...] va dir que el camí de l'autodeterminació és inexistent, però no va fer cap proposta ni va oferir cap solució, ni tan sols va gosar parlar de federalisme. Més tard, la senyora Susana Díaz, no sé si s'ho preguntava a ella mateixa o si ens ho preguntava a nosaltres, volia saber què direm als catalans de pares que van venir de fora, que són fills d'estrangers?"

L'autora de l'article ha continuat explicant que els arguments de l'Estat espanyol i del PSOE fins ara "han estat la negació de la consulta i del dret d'autodeterminació i la defensa de la Constitució" i ha sentenciat que les paraules dels uns i dels altres potser són diferents, "però els objectius són els mateixos: impedir la consulta i negar-nos el dret a votar".

"L'estratègia del Govern espanyol es basa en actuacions judicials, polítiques i econòmiques contra Catalunya, que ja han aplicat i continuaran aplicant durant aquest any 2014. I algunes de les seves actuacions, com han demostrat aquest passat cap de setmana, intenten provocar-nos, com en el cas de Sant Celoni, perquè caiguem en el parany" ha lamentat Forcdell.

Finalment Carme Forcadell ha conclòs que "estaria bé" que unionistes i independentistes "poguéssim debatre i contrastar les diferents propostes, perquè els ciutadans dubtosos poguessin decidir, amb total llibertat i convicció".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat