Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'abril del 2015 | 18:06
Recull de premsa

Forcadell: "És extremadament il·lusionant la idea de fer una constitució nova que podrà canviar-ho tot"

"Aquesta constitució ha d'explicar quins valors defensarem i quin país volem, com volem que siguin l'educació, la sanitat, l'administració pública, els serveis socials, la justícia, i ha de dotar-se de les eines per garantir una regeneració política i democràtica".

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha indicat que ningú no sap quin govern serà l'encarregat de tirar endavant el procés, i ha dit que "segur que caldrà un govern de concentració nacional, amb voluntat de canvi i renovació, que demostri ja des del primer dia aquesta voluntat i que estigui disposat a incloure propostes que ens permetin fer una constitució inclusiva i oberta".

Sobre aquesta constitució, Forcadell ha dit que ha de ser la constitució "de tots" ja que se l'han de fer seva "els que votaran partits independentistes i els que votaran partits de canvi, els que vulguin canviar l'statu quo i els que no els estigui bé el que tenim ara": "Tots hi som convidats, perquè els valors republicans, com ara la democràcia, la llibertat, la participació ciutadana, la separació de poders, la lluita contra la corrupció i la justícia social, van més enllà de la independència, que només és l'instrument necessari per poder-los exercitar i aprofundir".

"Aquesta constitució ha d'explicar quins valors defensarem --ha puntualitzat a l'article Una nova Constitució-- i quin país volem, com volem que siguin l'educació, la sanitat, l'administració pública, els serveis socials, la justícia, i ha de dotar-se de les eines per garantir una regeneració política i democràtica i per posar fi a la corrupció, només així arribarem a aquells sectors que no veuen la independència per si mateixa, però sí que la veurien si l'omplim de contingut polític i social".

Finalment Forcadell ha alertat que el contingut d'aquesta constitució "ens l'ha de donar la futura constitució que farà el Parlament de Catalunya amb les aportacions dels partits polítics que l'integrin, siguin independentistes o no, perquè si són demòcrates acceptaran els resultats electorals".

"És extremadament il·lusionant la idea de fer una constitució nova que ens permetrà construir la república catalana, una constitució que ho podrà fer tot i canviar-ho tot, de fet és l'única oportunitat, perquè la república és l'únic canvi que trenca amb la transició que ens ha portat a l'atzucac on ens trobem. I això engrescarà molts ciutadans que estan decebuts del sistema, renovarà la confiança en els nostres representants polítics i ens permetrà sentir-nos ciutadans en lloc de súbdits" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat