Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de juny del 2014 | 20:09
Recull de premsa

Forcadell: "En democràcia són els ciutadans qui decideixen la forma d'estat, no l'estat qui decideix com s'organitzen els ciutadans"

"D'aquí al 9 de novembre hi haurà alguna oferta per aturar el procés [...] Per a l'Assemblea la independència és l'única via i per arribar-hi volem consultar el poble".

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit a un article que el resultats de les darreres eleccions són "extraordinaris" però que "no ens hem de confiar, hem de treballar per incrementar la participació i per convèncer els indecisos perquè la consulta no està guanyada".

"A partir d'ara la pressió de l'Estat serà molt més forta, hem de tocar de peus a terra i pensar amb el cap fred. Hem de continuar treballant per consolidar aquesta catalanització del vot i per explicar els avantatges d'un estat català" ha sentenciat a l'article Decideixen els ciutadans. Forcadell ha continuat: "D'aquí al 9 de novembre hi haurà moviments d'apropament a Catalunya i, possiblement, alguna oferta per aturar el procés. [...] La maquinària de l'Estat ha començat a rodar, utilitzarà tots els recursos que té, i en són molts, per frenar el procés sobiranista".

L'autora de l'article ha alertat que no seria "gens" d'estranyar que el nou rei "parlés en català el dia de la coronació ni que el seu primer viatge oficial fos a Catalunya com a gestos de bona voluntat" i ha dit que "nosaltres hem de mantenir-nos com fins ara, continuar el nostre camí, sense caure en provocacions i oberts al diàleg i a totes les ofertes que ens puguin fer, ho escoltarem tot i ho decidirem entre tots, però no renunciarem a la consulta, no renunciarem a decidir el nostre futur".

Finalment Forcadell ha conclòs que per a l'Assemblea Nacional Catalana "la independència és l'única via, és la nostra via i per arribar-hi volem consultar el poble, perquè en democràcia l'organització de l'estat es decideix votant, són els ciutadans qui decideixen la forma d'estat, no l'estat qui decideix com s'organitzen els ciutadans".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat