Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de novembre del 2013 | 18:53
Recull de premsa

Font: "Com pot ser que la direcció del PSC sigui tan maldestra? Com pot limitar-se a dir no sense una proposta?"

"Seríem davant d'una renúncia que molts no podríem suportar: la renúncia a la pròpia identitat del socialisme català, a la seva trajectòria".

El catedràtic de Geografia i Història i ideòleg i fundador de l'ala catalanista del PSC, Jordi Font, ha lamentat a un article que "el gir" del PSC sembla "més estratègic que no pas tàctic": "Si fos així, seria especialment greu i sense precedents. Equivaldria a un gir respecte de la pròpia naturalesa del PSC".

A l'article Quatre gats i prou Font hi ha dit que la recuperació del PSC, en aquest darrer cas, "no es xifraria en el conjunt de l'espai socialista, avui a la diàspora, sinó tan sols en una de les seves diverses franges, la que és susceptible de respondre a una futura represa del PSOE" per la qual cosa el PSC avui dia "estaria renunciant a la seva raó de ser: reunir tots els socialistes de Catalunya".

Font ha dit que aquesta proposta de la direcció de Pere Navarro no té "res a veure amb la coalició Socialistes de Catalunya, que, guanyadora de les eleccions de 1977, va fer inexcusable el retorn de la Generalitat exiliada i del seu president" com tampoc no té res a veure amb "el partit que s'enorgullia de ser, en la seva composició interna i electoral, el fidel reflex de la Catalunya popular, en la seva diversitat": "Res a veure amb l'opció que va encapçalar la gran transformació de les ciutats i viles de Catalunya, culminada amb el Jocs Olímpics de 1992".
El PSC va sorgir de la unitat de tots els socialistes. L'actual direcció hi ha renunciat? Si fos així, ha renunciat al PSC"
"Seríem davant d'una renúncia que molts no podríem suportar: la renúncia a la pròpia identitat del socialisme català, a la seva trajectòria. Amb quin dret es produiria? Amb el dret emanat d'una votació orgànica, en un PSC camí d'esdevenir residual? D'una votació que fa abstracció de l'ample i divers espai socialista?" s'ha exclamat Jordi Font. Finalment l'autor de l'article ha conclòs que "quatre gats malcarats poden generar una majoria absoluta de tres gats, mentre la interminable multitud dels seus vells amics i col·legues miolen dispersos per carrerons i teulades, decebuts o expulsats".

"El PSC va sorgir de la difícil i laboriosa unitat de tots els socialistes de Catalunya i va ser un partit plural, basat en la construcció permanent del consens entre totes les seves parts. Hi havia prou coratge i generositat. Aquest va ser el secret de la seva llarga i fecunda existència. L'actual direcció hi ha renunciat definitivament? Si fos així, caldria convenir que ha renunciat al PSC" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat